Logo deteylinger.nl
<p>De kinderen tonen trots hun B- en C-diploma's.</p>

De kinderen tonen trots hun B- en C-diploma's.

(Foto: pr./Leonie van Gent)
Voorhout

Afzwemmen bij de Columbiaan

  Verenigingen

Voorhout • Zwemvereniging de Columbiaan hield op zaterdag 16 oktoberhet eerste afzwem-moment na de zomervakantie. Voorhout is zestien zwemdiploma’s rijker; dit zijn A, B en C diploma’s.


Het afzwemmen kon eindelijk weer doorgaan op de gebruikelijke wijze. Ouders, grootouders en broers/zussen zaten allemaal langs de badrand. De kinderen lieten vol trots alle zwemslagen zien en ieder kind behaalde een mooi diploma.

Zwemdiploma A staat voor aanleren, kinderen kunnen zich dan goed redden in een zwembad zonder attracties. Bij de Columbiaan zijn de lesgevers ook in het water tijdens de zwemles. Dit zorgt voor een zeer veilig gevoel en daardoor leren de kinderen sneller alle vaardigheden en zwemslagen. De B is van beter, kinderen kunnen zich dan goed redden in een zwembad met attracties. De C staat voor compleet, ze kunnen zich veilig redden in binnen- en buitenwateren. De lesgevers voegden toe dat het C-diploma het belangrijkste zwemdiploma is. Met C wordt het zwem-ABC compleet gemaakt.

Voor het A-diploma slaagden; Rey, Dante, Liam, Sidona, Gunnar, Sofie, Mohammed en Seth.

Voor het B-diploma slaagden; Dex, Tije, Len, Yara, Rahma

De lesgevers zijn zeer trots op; Nour, Miriam en Yafet. Zij maakten met dit C-diploma hun zwem-ABC compleet. 

De Columbiaan biedt aan ieder kind (tussen de 6 en 10 jaar) vier gratis proeflessen aan in de zwemvaardigheidsgroep of in de wedstrijdzwemgroep. Ook als diploma B en C elders is behaald.

Meer berichten