Logo deteylinger.nl
Sassenheim

Ontmoetingsbijeenkomst over autisme en pesten

  Zorg & Welzijn

Sassenheim • Veel mensen met een stoornis in het autistisch spectrum hebben te maken (gehad) met pesten. Op donderdagavond 15 juni is over dit onderwerp een informatie- en ontmoetingsbijeenkomst in de Bernardus (Hoofdstraat 183). Trainer en coach Caroline van Bommel van Ken je Kracht verzorgt een lezing. De toegang is gratis.

In de vijf gemeenten uit de Duin- en Bollenstreek worden roulerend bijeenkomsten georganiseerd, bedoeld voor mensen met autisme en hun mantelzorgers, maar ook voor professionals, scholen, gemeenten en andere belangstellenden. Iedere bijeenkomst heeft een apart thema. De opzet van de bijeenkomsten bestaat uit een informatief en interactief deel. Een ontmoetingsplek en kenniscentrum voor iedereen.

Buitensluiten of pesten

Welzijn Teylingen, Stichting MEE en NVA (Nederlandse Vereniging voor Autisme) verzorgen samen met een groep ervaringsdeskundigen, de derde informatie- ontmoetingsbijeenkomst over autisme en pesten. Met name op de basis –en middelbare school is het belangrijk dat je voldoet aan wat je medescholieren van je verwachten. Kinderen en jongeren met ASS worden vaak niet begrepen en reageren vaak net wat anders, wat voor anderen al snel een reden is om iemand buiten te sluiten of te pesten. Ook mag het pesten op het werk of in de buurt, waar vaak veel minder aandacht voor is, niet onderschat worden.

Waarom is pesten zo'n issue? Hoe signaleer je dat je kind wordt gepest? Wat doe je dan? Caroline van Bommel gaat in op de zorgen en problemen en beantwoordt graag de vragen of ervaringen die gedeeld worden. Deze bijeenkomst is daarom voor iedereen interessant die belangstelling heeft voor, of op zoek is naar oorzaken van gedrag zoals pesten of gepest worden bij kinderen, jongeren en volwassenen met autisme.

De lezing begint om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur. De inloop is vanaf 19.30 uur, voorafgaand is er een informatiemarkt.

Aanmelden

Deelname aan de lezing is kosteloos. Belangstellenden kunnen zich per e-mail aanmelden, info@welzijnteylingen.nl onder vermelding van "Autisme en Pesten 15 juni", uw naam, telefoonnummer en het aantal personen waarmee u komt. Telefonisch aanmelden kan ook, via 0252-231805.

Meer lezingen

De eerstvolgende lezing is op donderdag 14 september in Noordwijk (Wassenaarsestraat 5) en gaat over Autisme binnen het gezin. Aanmelden: mantelzorgsteunpunt@welzijnnoordwijk.nl. De laatste bijeenkomst is op donderdag 19 oktober in Het Pluspunt (Henri Dunantplein 28) in Hillegom. Het afsluitende thema is 'Overgang van thuis naar zelfstandig wonen'. Aanmelden bij welzijnskompas via telefoonnummer: 0252-757100 of via info@welzijnskompas.nl.

Meer berichten