Logo deteylinger.nl
Foto: pr.

Vrijwilligers gezocht voor begeleiden vluchtelingen

  Zorg & Welzijn

Teylingen • VluchtelingenWerk Teylingen is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het een uitdaging vinden vluchtelingen te begeleiden en hen te helpen bij het opbouwen van een nieuw bestaan in Voorhout, Warmond of Sassenheim.

Vrijwilligers van VluchtelingenWerk bieden ondersteuning aan vluchtelingen die vanuit een asielzoekerscentrum in de gemeente komen wonen. Dit houdt onder andere in dat de vrijwilligers vluchtelingen wegwijs maken in de Nederlandse samenleving, helpen met administratieve zaken, helpen met inburgeren en bij de integratie. Zeker in de eerste periode na aankomst staat deze maatschappelijk begeleider met raad en daad klaar voor de vluchtelingen om hen te begeleiden naar een zelfstandig bestaan in Nederland. Kandidaten passen in deze vrijwilligersfunctie als ze interesse hebben in andere culturen en praktisch zijn ingesteld.

Administratieve vrijwilliger

Daarnaast is VluchtelingenWerk op zoek naar een administratief vrijwilliger, die het leuk vindt om het archief te beheren, de dossiers op orde te houden, gegevens in te voeren en de administratie actueel te houden van de subsidieaanvragen voor kinderen die willen sporten. Het aantal uren hiervoor is in overleg.

Voor meer informatie of aanmelding, neem dan contact op met Mieke Bruines via mbruines@vluchtelingenwerk.nl of telefonisch op dinsdag, donderdag of vrijdag via 0252-216213. Zij maakt dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Meer berichten