Logo deteylinger.nl
V.l.n.r. Krieno Bolt, Gerard van der Horst (Zonnebloem), Lia Ligthart (Zonnebloem) en Jan Lindhout. | Foto: pr./Henk Maat
V.l.n.r. Krieno Bolt, Gerard van der Horst (Zonnebloem), Lia Ligthart (Zonnebloem) en Jan Lindhout. | Foto: pr./Henk Maat (Foto: pr./Henk Maat)
Sassenheim

Kringloopwinkel Op Dreef doet schenking aan de Zonnebloem Sassenheim

  Zorg & Welzijn

Sassenheim • De Zonnebloem afdeling Sassenheim kan een bijzonder uitje gaan plannen dankzij de cheque van Kringloopwinkel Op Dreef. De eenmalige gift 500 euro werd op zaterdag 20 juli overhandigd.

Zonnebloemgasten zijn inwoners van Sassenheim die een fysieke beperking hebben dan wel wat geïsoleerd of eenzaam zijn. Bezoek aan de gasten door medewerkers is een belangrijk doel. Aandacht en gezelligheid naar de gasten brengen staat daarbij centraal. Aan alle 130 gasten wordt daarnaast een jaarlijkse nieuwsbrief toegestuurd, waarin voor iedere maand van het jaar een activiteit wordt aangeboden. Hiervoor kunnen zij zich aanmelden. Het zijn veelal middagactiviteiten, zoals bijvoorbeeld bezoekjes aan parken, spelletjesmiddagen, etentjes en een rondvaart.

De besteding van de 500 euro is nog niet helemaal uitgewerkt, maar te denken valt aan een attentie voor alle gasten en een speciale culinaire activiteit waarvoor alle gasten worden uitgenodigd.

Gift

Kringloopwinkel Op Dreef brengt normaal geld bijeen voor het Pastoraal Fonds. Dit fonds heeft als voornaamste doel om hulp te bieden aan mensen die wonen in landen in Oost-Europa. Met deze gift wil Kringloopwinkel Op Dreef laten zien dat ook een plaatselijke vereniging zoals Zonnebloem Sassenheim niet wordt vergeten.

Meer berichten