Logo deteylinger.nl
Teylingen

Maria Groenewegen nieuwe voorzitter bestuur Welzijn Teylingen

  Zorg & Welzijn
Maria Groenewegen.
Maria Groenewegen. (Foto: pr./Sven van der Vlugt)

Teylingen • Met ingang van 1 juli 2020 draagt de voorzitter van het bestuur van Welzijn Teylingen, Gert Hylkema, het stokje over aan Maria Groenewegen. Hylkema is sinds 1 juli 2014 zes jaar voorzitter geweest. Zijn maximale zittingstermijn loopt nu officieel af. 

Dankzij zijn betrokkenheid in het sociaal domein, brede netwerk en kennis van de gemeente heeft Hylkema een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van Welzijn Teylingen en de werving van de huidige directeur Nancy Baghdadi-Vieten. De afgelopen jaren is het accent van de activiteiten van Welzijn Teylingen geleidelijk verschoven van individuele naar collectieve ondersteuning en van zelf uitvoeren naar begeleiding door vrijwilligers. 

Goede opvolger

Bestuursleden en medewerkers van Welzijn Teylingen bedanken hem voor zijn inzet, betrokkenheid en de lange periode dat hij voor de organisatie actief is geweest. Zij vinden het jammer om afscheid van Hylkema te nemen, maar zien in Groenewegen een goede opvolger. 

Geen onbekende

Groenewegen trad op 1 september 2019 aan als bestuurslid en wordt per 1 juli 2020 de nieuw voorzitter. Als voormalig voorzitter van Adviesplatform Sociaal Domein Teylingen is Groenewegen nauw betrokken geweest bij de ontwikkelingen van het sociaal domein binnen Teylingen. Daarnaast heeft ze veel ervaring als vrijwilliger en als mantelzorger. 

'Meedoen'

Haar visie voor Welzijn Teylingen is: “Kunnen meedoen in onze samenleving, zowel qua (vrijwilligers)werk, contacten, gezondheid, wonen, financiën en activiteiten. Je bent hier zelf verantwoordelijk voor, maar heb je hier hulp bij nodig, of een steuntje in de rug, dan moet die eenvoudig vindbaar en beschikbaar zijn."


Gert Hylkema. | Foto: pr./Sven van der Vlugt

Meer berichten