Logo deteylinger.nl
Foto: pr.
Regio

Poldertocht viert tiende editie

  Activiteiten

Regio • De tiende editie van de Poldertocht is op zondag 1 september. Wandelaars kunnen kiezen uit routes van 6, 11 of 17 kilometer. De organisatie van de Poldertocht is in handen van Rotaryclub Roelofarendsveen en de gezamenlijke ijsclubs uit de gemeente Kaag en Braassem.

"Ieder jaar is het weer een uitdaging om er weer unieke wandelroutes van te maken. Maar volgens ons zijn we er dit jaar weer in geslaagd. Op 1 september strijkt de Poldertocht karavaan neer in Abbenes/Nieuwe Wetering. Van daaruit hebben we drie unieke wandelroutes uitgezet dwars door een prachtig, historisch groen landschap. Zo wandelt u een deel op de bodem van de voormalige Haarlemmermeer, doet u de prachtige weilandpolders langs de Ringvaart aan en doen twee van de drie routes twee eilanden aan. De wandelaars worden overgezet met grote ponten om file bij de pontjes te voorkomen", aldus de organisatie.

Muziek en activiteiten

Onderweg worden wandelaars getrakteerd op Polderverrassingen. Zo komen zij tijdens de routes langs diverse molens, waar de molenaars meer vertellen over hun molen. Ook voor de muzikale ondersteuning is gezorgd. Bij de start/finish locatie is een optreden en ook onderweg zijn er muzikale verrassingsacts. Kinderen kunnen visjes vangen, (limonade) koeien melken, een molen bezoeken.

Alleen via voorinschrijving

De startplaats is Houdijk-Roos (Huigsloterdijk 164, Abbenes). Deelname is dit jaar alleen mogelijk middels voorinschrijving. Inschrijven kan via www.poldertocht.com/inschrijven. Er kunnen maximaal 3.500 wandelaars deelnemen. Meer informatie is te vinden op de website www.poldertocht.com.

De opbrengst van de Poldertocht is bestemd voor de Monique Velzenboer Foundation/het Liliane Fonds (inschrijfgelden) en de gemeentelijke schaatsclubs (catering). 

Meer berichten