Logo deteylinger.nl
Auteur Marijke Schermer. | Foto: pr.
Auteur Marijke Schermer. | Foto: pr. (Foto: pr.)
Teylingen

Ontmoet Schrijvers Online

  Activiteiten

Regio • De bibliotheken en Probiblio starten vanaf donderdag 21 mei met Ontmoet Schrijvers Online, een wekelijkse serie online interviews met schrijvers. Gedurende zeven weken kan het publiek verschillende schrijvers via een webinar ontmoeten en vragen stellen. Ontmoet Schrijvers Online is iedere donderdagavond van 19.30 tot 20.30 uur via het Goto webinar systeem van de Koninklijke Bibliotheek. Aanmelden voor één of meerdere webinars kan via www.bibliotheekbollenstreek.nl.

Elke week organiseert een andere bibliotheek uit Zuid-Holland Ontmoet Schrijvers Online waarbij het eerste half uur een lokale interviewer een gesprek voert met de schrijver. Vervolgens hebben de deelnemers van Ontmoet Schrijvers Online een half uur de tijd om hun eigen vragen te stellen. Op 11 juni is schrijfster Marijke Schermer aan de beurt. Zij wordt geïnterviewd door Ivan Borghstijn. Ontmoet Schrijvers Online van 11 juni met Marijke Schermer is een samenwerking tussen Grimbergen Boeken en de Bibliotheek Bollenstreek. In onderstaande tabel vind je de volledige planning.

Planning

Op 21 mei Alex Boogers te gast, op 28 mei Paulien Cornelisse, op 4 juni Splinter Chabot, op 11 juni Marijke Schermer, op 18 juni Suzanna Jansen, op 25 juni Eva Vriend en op 2 juli Esther Gerritsen.

Momenteel kunnen schrijvers niet fysiek een bibliotheek bezoeken om voor te lezen, geïnterviewd te worden en met hun lezers in gesprek te gaan. Ontmoet Schrijvers Online is hier een mooi alternatief voor.

Deelnemende bibliotheken

De deelnemende bibliotheken zijn Bibliotheek Rotterdam, De Boekenberg Spijkenisse, Bibliotheek Gouda, Bibliotheek Bollenstreek, Bibliotheek Aanzet, Bibliotheek Katwijk en Bibliotheek Aan den IJssel.

Meer berichten