Logo deteylinger.nl
Foto:
Sassenheim

Meer senioren op de iPad

  Activiteiten

Sassenheim • In september 2014 ging de eerste iPad cursus van Marente van start. Inmiddels hebben veel senioren de cursus afgerond. Ze leerden stap voor stap de digitale wereld kennen. Nu skypen ze met kleinkinderen, delen foto’s met vrienden, e-mailen met familie en kijken programma’s en lezen de krant op internet. Maandag 9 november van 14.00 tot 16.00 uur start er weer een cursus in Sassenheim en kunnen meer senioren de mogelijkheden van de iPad leren kennen. Ook kunnen ze gebruik maken van de gratis installatie les.

Tijdens de cursus leren deelnemers in een rustig tempo de iPad te bedienen en wordt kennis gemaakt met verschillende programma’s, ook wel ‘apps’ genoemd. Ze leren onder andere foto’s maken, beheren en versturen, hoe ze kunnen e-mailen en internetten en hoe sociale media werkt. Onder begeleiding van een ervaren docent met kennis van computer en software, beheersen ze binnen korte tijd de vaardigheden. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten en start op maandag 9 november van 14.00 tot 16.00 uur in Bernardus in Sassenheim.

Welkome tijdsbesteding tijdens corona

Uiteraard wordt de cursus gegeven volgens de RIVM richtlijnen en wordt er gebruikt gemaakt van de benodigde beschermingsmiddelen. Hierdoor kan de cursus gewoon gegeven worden en kunnen de senioren hun wereld ten tijde van het thuis blijven toch vergroten. 


Gratis installatie les

Deelnemers die een iPad nieuw aangeschaft hebben biedt Marente een installatie les aan waarin, samen met de docent, de iPad klaar gemaakt wordt voor gebruik. 

Informatie/aanmelding

De kosten zijn voor leden 65 euro en voor niet-leden 95 euro. Voor meer informatie en/of aanmelding kunt u op werkdagen tussen 8.00 en 16.30 uur contact opnemen met Marente via telefoonnummer (071) 409 32 23 of kijk op via www.marente.nl en meld u aan.

Meer berichten