Logo deteylinger.nl
<p>Op zondag kunnen kinderen hun eigen kunst maken. | Foto: pr.</p>

Op zondag kunnen kinderen hun eigen kunst maken. | Foto: pr.

(Foto: pr.)
Voorhout

Kunst, cultuur en natuur komen samen in het Overbosch op 14 en 15 augustus

  Activiteiten

Voorhout • In het weekend van 14 en 15 augustus komen in het Overbosch kunst, cultuur en natuur samen. Op de zaterdag en zondag is er Kunst in ’t Overbosch; waarbij tientallen kunstenaars nieuwe werken creëren. Zondag 15 augustus vindt bovendien Kunst voor Kids plaats; kinderen tussen 5 en 12 jaar kunnen dan hun eigen kunstwerkjes maken in het Overbosch. De (groot)ouders kunnen meehelpen en/of rondlopen in het Overbosch, waar die zondag ook professionele kunstenaars creatief bezig zijn.

Kunst in ’t Overbosch is ieder jaar een prachtige beleving in het 2,5 hectare grote Overbosch aan de Rijnsburgerweg, waar bezoekers en kunstenaars naar uitkijken. Er is van alles te zien en te ervaren: schilderijen, houtbewerkingen, glaskunst, maar ook theater, cello-muziek en poëzie.

Kunst in ‘t Overbosch

Mede dankzij een opgesteld coronaplan kunnen de bezoekers in de buitenlucht (met anderhalve meter afstand) genieten van de kunst, die ter plekke gemaakt wordt door ruim veertig kunstenaars, die zich over het hele bos verspreid hebben. Op zaterdag 14 augustus vindt Kunst in ’t Overbosch plaats tussen 10.00 uur en 17.00 uur. Wethouder Arno van Kempen doet om 12.00 uur de officiële opening.

Kunst voor Kids

Op de zondag zijn de kunstenaars actief tussen 10.00 uur en 16.00 uur. Bovendien is er Kunst voor Kids; jeugd tussen 5 en 12 jaar kan dan tussen 11.00 uur en 14.00 uur naar het Overbosch komen om gratis hun eigen kunstwerkjes te maken. Bezoekers met en zonder kinderen kunnen die dag ook genieten in het Overbosch en kennismaken met nieuwe kunst die live gemaakt wordt. Bezoekers kunnen dan stemmen op het ‘Meest inspirerende kunstwerk’. De winnende kunstenaar ontvangt de ‘Cup met de Gouden Oren’.

De toegang is gratis; zowel voor Kunst in ’t Overbosch als Kunst voor Kids. Een vrijwillige donatie van de bezoekers voor de organiserende stichting Vrienden van het Overbosch wordt uiteraard gewaardeerd. Voor meer informatie, kijk op www.vriendenvanhetoverbosch.nl.

Meer berichten