De komende maanden wordt hard gerepeteerd en zal er veel van de spelers worden gevraagd.
De komende maanden wordt hard gerepeteerd en zal er veel van de spelers worden gevraagd. Foto: Monica Stuurop
foto’s

Perspresentatie De Gravin van Holland

Activiteiten Agenda

Sassenheim • Tijdens de perspresentatie hebben 19 januari de initiatiefnemers van Theater Teylingen, Patrick de Ridder en Annemieke van der Ploeg, officieel bekend gemaakt dat zij de voorstelling De Gravin van Holland gaan brengen in het theater.

De première is vrijdag 12 mei, waarna een reeks van vijftien shows volgt. Bij de officiële bekendmaking werd de 14-koppige cast gepresenteerd. De muziek wordt gecomponeerd door Giovanni Caminita, onder meer bekend als bassist en muzikaal leider bij Marco Borsato en als tv-kok bij 24Kitchen. Theater Teylingen is in 2016 uit passie en drive geboren. De organisatie is inmiddels uitgegroeid tot een veelzijdig creatief platform. Er is geen winstoogmerk, uitsluitend de ambitie om mooie voorstellingen te creëren onder aansturing van professionals. 

Jacoba van Beieren, de laatste gravin van Holland, is een iconische figuur in de vaderlandse geschiedenis. Een intrigerende persoonlijkheid over wie veel over geschreven is, zonder dat dit tot enorme bekendheid heeft geleid. Theater Teylingen kruipt met deze unieke voorstelling in de huid van de gravin en brengt haar tot leven met de glans en het elan die haar toekomen. 

De Gravin van Holland is de grootste productie in het 7-jarige bestaan. De voorstelling is van 11 tot en met 29 mei te bezoeken in Theater ‘t Onderdak in Sassenheim.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant