Logo deteylinger.nl
Politiek

Geduld raakt op over koffiekar

Teylingen ♦ Voor 1 januari moet wethouder Bas Brekelmans de raadscommissie Bestuur een voorstel voorleggen over de eventuele komst van een koffiekar bij de stations van Teylingen.

De raadscommissie stelde vorige week vragen over de inmiddels al jaren lopende aanvraag van enkele potentiële uitbaters die zo'n mobiele koffiekar willen runnen. De afweging voor het toestaan ervan zou eerst meegenomen worden in het nieuwe standplaatsenbeleid. Maar omdat het opstellen ervan langer duurt dan verwacht, werd besloten om de koffiekar naar voren te halen en daarover alvast een besluit te nemen.

Pakket van eisen

Alleen ook dat blijkt op vertraging te stuiten, maakte de wethouder helder op vragen van Tewis Zandbergen (CDA). Brekelmans gaf aan dat er nog even goed over nagedacht moet worden. "Ik kan nu al vertellen dat de McDonalds niet blij is met een koffiekar bij station Sassenheim. Zij vinden het niet een goed idee. Wij kunnen niet zeggen tegen een aanvrager: 'ga maar staan'. Er moet onder andere zorgvuldig gekeken worden naar een goede plek, of die niet in de weg staat van een ander, naar allerlei rechten en wat eerlijk is; naar een pakket van eisen", aldus de wethouder.

De inmiddels lange duur ontstemde de commissie. "De aanvrager moet nu wel heel lang wachten. Zo gaat ondernemend ten onder ben ik bang", overdreef Rob ten Boden (Trilokaal) iets. "Vanuit de gemeente naar de ondernemers geeft het geen sier", meende eveneens Zandbergen, die aangaf dat 1 januari voor hem nu wel de laatste deadline is waarop een voorstel naar de commissie komen moet. (NK)

Meer berichten