Leander van der Geest (l) zet zijn beste resultaat op het hoogste niveau neer. | Foto: pr
Leander van der Geest (l) zet zijn beste resultaat op het hoogste niveau neer. | Foto: pr

Schaatssucces marathon

Algemeen Sport

Warmond ♦ Bij de tweede wedstrijd in de landelijke marathonschaatscompetitie is Leander van der Geest zaterdagavond in Leeuwarden vierde geworden.

De Warmonder maakte tijdens de marathon over 125 ronden onderdeel uit van een kopgroep van zeven rijders, die het peloton op een ronde achterstand zette. Van der Geest, schaatser van de Warmondse IJsclub en in het marathonschaatsen uitkomend voor Team De Haan Westerhoff, was in de finale nog even solo in de aanval. maar werd met het rondebord op twee teruggepakt door de uiteindelijke winnaar Crispijn Ariëns. Ploeggenoot Jouke Hoogeveen werd tweede, de derde plaats was voor Sam Boon. Voor Van der Geest is de vierde plaats zijn beste resultaat op het allerhoogste niveau.

Ook bij de Dames waren de schaatsters van de Warmondse IJsclub goed aanwezig. In de massasprint snelde Iris van der Stelt naar de vierde plaats. Lisa van der Geest was goed voor de zesde plek, Loesanne van der Geest eindigde als veertigste. Met haar zesde plek blijft Lisa van der Geest in het bezit van de Witte leiderstrui van het Jongerenklassement die zij met haar vierde plaats in de eerste landelijke marathonwedstrijd had verdiend.

Uit de krant