Anne Leltz in actie. | Foto: pr./Arjen Vervoort
Anne Leltz in actie. | Foto: pr./Arjen Vervoort

Van der Geest derde in schaatsmarathon

Algemeen Sport

Warmond ♦ Lisa van der Geest, schaatsster van de Warmondse IJsclub en marathonploeg MKBasics.nl, is zaterdag derde geworden tijdens de schaatsmarathon van Tilburg. Ook de Voorhoutse Anne Leltz zette een goede prestatie neer.

Van der Geest maakte samen met club- en ploeggenote Iris van der Stelt onderdeel uit van een kopgroep van negentien die een ronde voorsprong op het peloton pakte tijdens deze derde wedstrijd van de KPN Marathon Cup. Van der Stelt koos de aanval en opende na het afsprinten van het peloton zo de finale. Ze kon echter niet uit de greep van de grote groep blijven waarna de wedstrijd uitliep op een sprint. Hierin was de Italiaanse ploeggenote van Van der Geest en Van der Stelt, Francesca Lollobrigida, voor de derde keer dit seizoen de sterkste. Elma de Vries werd tweede en Lisa van der Geest mocht als derde naar het podium waar ze ook opnieuw het Witte leiderspak voor de beste Jongere in ontvangst mocht nemen. Iris van der Stelt finishte moegestreden de wedstrijd als achttiende. De derde WIJC-dame, Loesanne van der Geest, rijdend voor Vakantieplaya/Nedflex en een van de jongsten van het peloton, finishte knap als 25e, haar beste prestatie in de marathon tot nu toe. Bij de heren wiste Leander van der Geest (Topdivisie) en Kees Heemskerk (Beloften) geen punten te pakken.

Anne Leltz tiende

Voorafgaande aan KPN cupwedstrijd was er in Tilburg een marathon voor de beste schaatsers uit de regionale competities die nog niet op het hoogste landelijke niveau uitkomen. In deze 'Regiotop' kwam Anne Leltz van de Warmondse IJsclub tot een knappe tiende plaats. De 19-jarige Voorhoutse komt normaal uit in het 6-Banentoernooi net onder de landelijke competitie.

Uit de krant