Afbeelding

Bassets niet scherp genoeg

Algemeen Sport

Sassenheim ♦ De rugbyers van The Bassets, die prima meedraaien in de competitie, waren in de inhaalwedstrijd thuis tegen de Castricumse rugbyclub niet scherp genoeg om een derde wedstrijd op rij te winnen.

Tackles werden gemist, ballen kwamen niet aan en het team verzaakte om als een hecht collectief samen te werken. En dit deed tegenstander Castricum juist wel. Zij konden uitlopen naar een 0-11. De frustratie zat er bij The Bassets diep in. Met veel kunst en vliegwerk viel de schade aan het eind van de eerste helft met 8-14 nog enigszins mee. Een opbouwende speech van trainer Phil Leck moest het team scherper maken. Castricum kwam in de tweede helft zwaar onder druk te staan, maar in een wedstrijd als deze moet alles tot in de puntjes verzorgd zijn en dit was het net als in de eerste helft net niet. Een driepunter was het enige echte wapenfeit van de thuisclub. De tijd en de echte wil om te winnen raakte op, zodat The Bassets teleurgesteld in hun eigen falen met een 11-14 als verliezer van het veld stapte.

Door interlandverplichtingen van het Nederlands rugbyteam, met daarin Bassets-speler Erik Wijten, ligt de competitie tot 26 november stil.

Uit de krant