Logo deteylinger.nl
Teylingen van A tot Z

Teylingen van A tot Z

rubriek • Muziek, sport en cultuur. Teylingen kent veel verenigingen, stichtingen en organisaties waar inwoners terecht kunnen. Iedere week krijgt één van deze organisaties de ruimte om zich voor te stellen in 'Van A(vondvierdaagse) tot Z(wemvereniging)'.

Naam: Kringloopwinkel Op Dreef / Stichting Pastoraal Fonds

Opgericht in: 1 mei 2002

Aantal leden: 165

Wie zijn we en wat doen we?

Wij zijn een groep van zo'n 165 enthousiaste vrijwilligers die actief zijn in Kringloopwinkel Op Dreef en werkzaamheden verrichten op verschillende afdelingen in deze winkel. Door de verkoop van binnengebrachte artikelen brengen wij geld bijeen dat wordt besteed aan projecten in Roemenië en Oekraïne. Ook worden hiermee de transporten van kleding bekostigd.

Waarom is het er zo leuk?

Onze groep van vrijwilligers kent een zeer diverse samenstelling. Iedereen heeft een eigen achtergrond en levensverhaal. Onze organisatie biedt de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten en samen iets nuttigs te doen. Vanuit die gemeenschappelijkheid spannen we ons in. Elke bijdrage telt en is belangrijk, ongeacht de hoeveelheid tijd die men beschikbaar stelt. Ook onze klantenkring is afkomstig uit de wijde omtrek. Heel veel klanten bezoeken juist deze winkel omdat zij weten dat de gehele opbrengst van de verkoop bestemd is voor het goede doel.

Wat is onze ambitie?

Ons doel is tweeledig: zowel dichtbij als verder van huis. Dichtbij bieden wij de mogelijkheid om spullen te hergebruiken en dragen we zo bij aan duurzaamheid. Voor de kopers betekent het dat zij kwalitatief goede spullen kunnen kopen voor een aantrekkelijke prijs. Verder van huis steunen wij zorgvuldig geselecteerde projecten in de dorpen waar wij in de loop der jaren een uitstekende band mee hebben ontwikkeld. Deze lokale projecten dragen bij aan de leefbaarheid van de gemeenschap in haar geheel en aan de ontwikkeling van de mensen daar. Voor de lange termijn is het onze droom dat onze hulp in die dorpen niet meer nodig is. Op dat moment kunnen wij ons op andere plaatsen richten.

Meer informatie: Kringloopwinkel Op Dreef is gevestigd aan de Kagerdreef 90 in Sassenheim. Openingstijden: woensdag van 13.30 tot 16.30 uur op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Goederen inleveren op Kagerdreef 51A tijdens de openingstijden van de winkel. Voor het ophalen van goederen, bel met 0252-216288. Meer op www.kringloopwinkelsassenheim.nl.

Deze rubriek wordt samengesteld in samenwerking met Welzijn Teylingen. Alles over vrijwilligerswerk vindt u op www.welzijnteylingen.nl en klik op 'vrijwilligerswerk'.

Meer berichten