Afbeelding

Teylingen van A tot Z

Algemeen Teylingen van A tot Z

rubriek • Muziek, sport en cultuur. Teylingen kent veel verenigingen, stichtingen en organisaties waar inwoners terecht kunnen. Om te ontspannen, om te sporten, om vrijwilligerswerk te doen of om op een andere manier een steentje bij te dragen. Iedere week krijgt één van deze organisaties de ruimte om zich voor te stellen in deze nieuwe rubriek 'Van A(vondvierdaagse) tot Z(wemvereniging)'.

Organisatie: Stichting Wereldwinkel Sassenheim

Opgericht: 1984

Aantal leden: 45 vrijwilligers

Wat is het doel van de wereldwinkel?

De wereldwinkel wil bevorderen dat producenten in ontwikkelingslanden een kans krijgen op een leven zonder armoede en met voldoende kansen op ontwikkeling. Niet door ontwikkelingshulp maar door fair met elkaar te handelen. Het leuke is: door fair te shoppen draag je bij aan een eerlijker wereld. Wie wil dat nou niet?
In de wereldwinkel worden producten verkocht die - onder Fairtrade (eerlijke handel) voorwaarden - ingekocht zijn bij kansarme producenten in ontwikkelingslanden. Daarom noemen we de wereldwinkel ook wel Fairtrade kadoshop.

Een belangrijke Fairtrade voorwaarde is onder andere een eerlijke prijs betalen voor producten die de producenten in ontwikkelingslanden de ruimte geeft om zich op eigen kracht te ontwikkelen. Daarnaast is het belangrijk dat er handel is met respect voor mens en milieu. Fairtrade is een vorm van handel waarbij gezocht wordt naar gelijkwaardigheid en partnerschap door de hele handelsketen.

Waarom is het leuk om er als vrijwilliger te werken?

Medewerkers van de wereldwinkel (wereldwinkeliers) werken niet alleen voor de 'goede zaak', maar vormen ook een gezellige groep. Bijvoorbeeld als ze samen winkeldienst draaien, meedoen in de inkoopgroep en het bemensen van een verkoopkraam. Enkele keren per jaar zijn er medewerkers avonden, waar niet alleen wordt bijgepraat over de gang van zaken in de winkel, maar ook tijd is voor gezellig samenzijn. En natuurlijk: je levert een bijdrage levert aan een iets betere wereld!

Wat is jullie ambitie?

Meer eerlijke handel en steeds meer Fairtrade producten.

Meer informatie is te vinden op:

De wereldwinkel is te vinden aan de Kerklaan 1 in Sassenheim. Voor contact met medewerkers in de winkel, bel naar 0252-215741. Voor meer informatie of aanmelding, bel naar Bart de Jong via 0252-215483 of mail naar bart.de.jong@wxs.nl. De wereldwinkel is ook online te vinden: www.wereldwinkelsassenheim.nl.

Deze rubriek wordt samengesteld in samenwerking met Welzijn Teylingen. Alles over vrijwilligerswerk vindt u op www.welzijnteylingen.nl en klik op 'vrijwilligerswerk'.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant