Afbeelding

Teylingen van A tot Z

Algemeen Teylingen van A tot Z

Teylingen • Muziek, sport en cultuur. Teylingen kent veel verenigingen, stichtingen en organisaties waar inwoners terecht kunnen. Iedere week krijgt één van deze organisaties de ruimte om zich voor te stellen in ‘Teylingen van A(vondvierdaagse) tot Z(wemvereniging)’.

Naam vereniging: Bewonerscommissie Kooiflats Sassenheim

Opgericht in: februari 2016

Aantal leden: 9 bestuursleden en 80 leden

Wie zijn we en wat doen we?

De reden hiervan is dat er een grote renovatie aan kwam. Wij als bewoners wilden hier heel graag inzage en inspraak in hebben. En zo is de bewonerscommissie een feit geworden. We hebben goed contact met de medewerkers van de Woonstichting. Zijn al diverse malen voor een overleg op het kantoor van de Woonstichting uitgenodigd en geweest, en via de mail en telefoon hebben we ook regelmatig contact. Onze vraag om een Ideeën bus voor de bewoners te laten ophangen werd in zeer korte tijd gerealiseerd. In elke hal van de flats hangen nu brievenbussen van Bewonerscommissie Kooiflats, en wij hebben de sleuteltjes in eigen beheer. Voor het volgende project van de renovatie hebben we in overleg met de Woonstichting kunnen realiseren dat de 5e en 6e verdieping van alle flats geen donkergrijze hekken krijgen maar rookkleurig getinte glasplaten. Ook voor het verfwerk van de ramen en deuren hebben we inspraak gekregen, wat betreft de kleurkeuze, daar zijn we nog wel over aan het onderhandelen.

Waarom is het een fijne commissie?

We stimuleren elkaar tot goede ideeën.

Wat is jullie ambitie?

Er is een hele goede samenwerking met de Woonstichting Vooruitgang. Van de 240 bewoners zijn nu 80 bewoners lid van de bewonerscommissie. Dit aantal zouden we heel graag hoger willen zien, want: Samen sta je sterker als je iets serieus wilt aanpakken.

Meer informatie: neem contact op via bewonerscommissiekooiflats@gmail.com.

Deze rubriek wordt samengesteld in samenwerking met Welzijn Teylingen. Alles over vrijwilligerswerk vindt u op www.welzijnteylingen.nl en klik op ‘vrijwilligerswerk’. Wilt u uw vereniging ook in deze rubriek, en wilt u weten hoe u dat doet? Stuur dan een e-mail naar Marian Kofoed van Welzijn Teylingen: m.kofoed@welzijnteylingen.nl.

Uit de krant