Het Nederlands Team U22 met rechts vooraan Ali Alkanaany. | Foto: pr.
Het Nederlands Team U22 met rechts vooraan Ali Alkanaany. | Foto: pr.

Nog geen punten rolstoelbasketballers op EK

Sport Sassenheim

Sassenheim • Rolstoelbasketballer Ali Alkanaany (13) doet mee aan het Europees kampioenschap voor rolstoelbasketballers in Italië. Voor de website van De Teylinger houdt hij de thuisblijvers op de hoogte. Het Nederlands team is nog zonder punten. Vanmiddag is de derde wedstrijd tegen Duitsland. 

Samen met zijn teamgenoten van U22 vertrok Ali op zondagochtend naar Italië. Na de openingsceremonie op maandag, startte het EK voor het Nederlands team op dinsdag. Tegen het sterke gastland Italie had Nederland moeite om bij te blijven. De gemiddelde leeftijd van de Italiaanse spelers ligt aanzienlijk hoger dan bij het Nederlands team en bovendien waren alle spelers ook nog eens langer. 

Groot verschil
De eerste periode laat Italië meteen zijn kracht zien en maakt 12 punten tegen Nederland 4. De Nederlanders moeten nog even wennen aan de speelstijl van de Italianen. In de tweede periode is het Nederlands team opgewarmd en maakt 16 punten, tegen 20 van de Italianen. Nederland - Italië gaat de rust in met 20-32.

Nipt verlies

In de derde periode krabbelt Nederland op en scoort 18 punten. Het thuisland blijft achter met 8 punten en zo kruipt Nederland ongezien dichterbij. De derde periode wordt afgesloten met 38-40. Italië, dat nu goed is wakker geschud, zet aan maar kan Nederland niet goed van zich afschudden. Beide teams scoren 14 punten, waardoor Italie nipt wint met 52-54.  

Verlies tegen Israël

Op woensdag speelde Nederland U22 tegen de rolstoelbasketballers van Israël. Dat team bleek een maatje te groot en de wedstrijd eindigde in een 36-61 nederlaag.

Derde wedstrijd om 15.45 uur

De laatste poulewedstrijd wordt vanmiddag gespeeld. Om 15.45 uur is Duitsland de tegenstander. Op vrijdag 13 januari zijn de halve finales en op zaterdag 14 januari is het de finaledag. 

De wedstrijd live volgen kan via deze pagina

Uit de krant