Malu Oud zweeft in de lucht voor een score tegen Gemini. | Foto: pr.

Foreholte vecht voor tweede plek

Sport Voorhout

Voorhout • Foreholte heeft gisteren in de eigen sporthal De Tulp gewonnen van het Zoetermeerse Gemini. Makkelijk ging dat allerminst, want met de twee topspeelsters Roxanne Wiegerinck en Shantella Smid maakten zij het de Voorhoutse hamdbalsters behoorlijk lastig. Ook hun keepsters deden goed werk, maar Foreholte liet zich met name in de tweede helft van de beste kant zien.

Foreholte kwam goed uit de startblokken, want na 7 minuten was het 4-1. Gemini kwam goed terug mede dankzij enkele onzorgvuldigheden aan Voorhoutse zijde. Na 20 minuten knokken kwam Gemini langszij (10-10). Wendy Smits hield Foreholte in de race met wel 9 doelpunten in de eerste helft. Gemini had twee schutters rondlopen, die voor totaal 10 van de 15 scores zorgden en in de tweede helft verantwoordelijk waren voor 9 van de 13 doelpunten. Foreholte keek bij rust tegen een 14-15 achterstand aan.

Brede selectie

De tweede helft kende een ongekend spannend verloop. Aanvankelijk ging de strijd gelijk op, maar met name bij Foreholte werd door bijna alle speelsters gescoord en dat tekende het verschil met Gemini, dat het van twee spelbepalende speelsters moest hebben. Foreholte heeft door de brede selectie de mogelijkheid om goed door te wisselen zonder enigszins te verzwakken, terwijl Gemini op een gegeven moment conditioneel er doorheen zat.

Breaks

Na 10 minuten kwam Foreholte op een verschil van drie (21-18) door enkele goed uitgevoerde breaks en mooie scores vanuit de hoek en vanaf de cirkel. De coach van Gemini vroeg nog twee keer een time- out aan, maar de Voorhoutsen waren niet te stoppen. Er moest flink gebikkeld worden (Kim Schuurbiers verbleef een periode geblesseerd op de bank) en dat resulteerde in een prachtige overwinning. Halverwege de tweede helft was de stand 26-20 en via 30-25 werd het uiteindelijk 34-28. Concurrent D.S.V.D won ook en behoudt de een punt voorsprong op Foreholte, dat op de tweede plaats blijft.

Doelpunten: Wendy Smits (11), Dana Vincenten, Malu Oud en Marisha vd Geest (allen 4),  Ramona Vink (3),  Saskia Kolster en Naomi Hoogervorst (beide 2) en Kim Schuurbiers, Britt van Leijden, Chantal Slegterhorst en Nikki vd Post (allen 1).

Op zaterdag 21 januari speelt Foreholte de verre uitwedstrijd bij Bentelo. Op zaterdag 28 januari om 20.45 uur is Fiqas/Aalsmeer de tegenstander in sporthal de Tulp.