Medewerkers van het Alrijne ziekenhuis in Sassembourg. | Foto: pr.
Medewerkers van het Alrijne ziekenhuis in Sassembourg. | Foto: pr.

Alrijne Ziekenhuis opent zondag deuren in Sassembourg

Algemeen Sassenheim

Sassenheim • Alrijne Ziekenhuis opent op zondag 23 januari zijn deuren in woonservicecentrum Sassembourg aan de Jan van Brabantwerg. 

Alle bewoners van SassemBourg, de medewerkers die in Sassembourg werken én de huisartsen van de gemeente Teylingen hebben elkaar al ontmoet tijdens een kennismakingsborrel op dinsdag 17 januari. 

Alrijne wil in SassemBourg een compleet zorgpakket aan ouderen bieden, zodat ze zo lang mogelijk zelfstandig kunnen wonen. Ron Treffers, voorzitter raad van bestuur: "Daarvoor zijn geschikte woningen essentieel, maar ook de juiste zorg dichtbij huis. "Sassembourg combineert goede woningen samen met een breed aanbod van zorgvoorzieningen van pedicure, thuiszorg tot priklaboratorium."

Spreekuren
Naast het samenwerken met andere zorgaanbieders en welzijnsorganisaties gaan diverse medisch specialisten en gespecialiseerde verpleegkundigen van Alrijne Ziekenhuis spreekuur houden in woonservicecentrum Sassembourg. 

Vanaf zondag 23 januari kunnen bewoners uit de regio gebruikmaken van deze locatie van Alrijne Ziekenhuis. De volgende specialismen starten in januari met poliklinische spreekuren: Radiologie, Wondpolikliniek, Dermatologie en Ouderengeneeskunde. Keel-, Neus en Oorheelkunde en Urologie starten in maart. In de loop van de maanden wordt de dienstverlening uitgebreid.

Afspraak maken
Iedereen is welkom, niet alleen de inwoners van Sassenheim. Patiënten kunnen bij het maken van een afspraak zelf aangeven naar Sassembourg te willen. Ook wordt bij het maken van een afspraak door het ziekenhuis actief gevraagd of de patiënt naar Sassembourg wil, indien hij/zij uit de omgeving komt.



Verhuizing polikliniek Dermatologie Lisse en Sassenheim naar SassemBourg
Met de opening van deze Alrijne-locatie gaan ook de dermatologen spreekuur houden in SassemBourg. Dit betekent dat de poliklinieken Dermatologie in Lisse (Vivaldistraat) en Sassenheim (Rusthofflaan) sluiten. Alle patiënten die vorig jaar op locatie Lisse of Sassenheim zijn geweest, hebben een verhuisbrief ontvangen.

Uit de krant