Lisa van der Geest (l) op het podium met winnares Irene Schouten en Carla Ketellapper-Zielman (r). | Foto: pr./Arjen Vervoort

Zusjes Van der Geest succesvol op kunstijs van Groningen

Sport Warmond

Warmond • De marathonschaatsers reden op zaterdag 21 januari de elfde wedstrijd in de marathoncompetitie op het kunstijs van Kardinge in Groningen. Lisa van der Geest reed naar zilver, Iris van der Stelt naar plek zes en Loesanne van der Geest eindigde op de achtste plaats.

Geen moment was er in Groningen kans op het vormen van een kopgroep. De vrouwen hadden constant oog voor elkaar en op elke actie werd gereageerd. In de finale was het Carien Kleibeuker (Royal A-ware) die de kop van het peloton pakte en op tempo de sprint voor kopvrouw Irene Schouten voorbereidde. Schouten moest afgelopen woensdag bij de eerste marathon op natuurijs door een slechte laatste bocht de overwinning nog laten aan Lisa van der Geest (WIJC en marathonploeg MKBasics.nl).

Sprint

In Kardinge liet Schouten zich dat niet weer gebeuren. Met een duidelijk verschil wist ze de sprint te winnen voor Lisa van der Geest die met haar tweede plaats goede zaken deed. Carla Ketellapper-Zielman werd derde. Klassementsleidster Elma de Vries finishte als vierde en behield daarmee in het tussenklassement om de KPN Cup 2 punten voorsprong op Van der Geest.

Zussen

Loesanne van der Geest (WIJC en marathonploeg Vakantieplaya.nl/Nedflex) viel op. Met een achtste plaats reed de vier jaar jongere zus van Lisa van der Geest voor het eerst naar een top-10-klassering. In de daguitslag bezetten de twee zussen de eerste twee plaatsen bij de jongeren. Lisa van der Geest staat in het tussenklassement KPN Cup Jongeren met ruime voorsprong op de eerste plaats.

Weissensee

Het marathonpeloton vertrekt naar de Weissensee in Oostenrijk waar op zaterdag 28 januari het Open Nederlands Kampioenschap verreden zal worden. Op woensdag 1 februari start om 8.00 uur de Alternatieve Elfstedentocht wedstrijd over 200km. Op zaterdag 4 februari wordt de wedstrijd om de Aart Koopmans Memorial gereden, voor de heren een wedstrijd over 100km, voor de dames over 80km. Vorig jaar wist Lisa van der Geest die wedstrijd te winnen. Via www.weissensee.nl/actueel zijn de tochten live te volgen.