De theatergroep maakt zich op voor de voorstelling in februari, met hier Simone Schouten-Theunisz in de rol van keizerin Elisabeth. Foto: pr./Monica Stuurop 
De theatergroep maakt zich op voor de voorstelling in februari, met hier Simone Schouten-Theunisz in de rol van keizerin Elisabeth. Foto: pr./Monica Stuurop 

Theaterschool Teylingen treedt op in de raadszaal

Cultuur Teylingen

Teylingen • Met de Culturele Estafette biedt de gemeenteraad een podium aan kunstzinnige inwoners. Op donderdag 26 januari is het de beurt aan Theaterschool Teylingen. Bij de vergadering mag de groep in vijf minuten laten zien wat ze in huis heeft. Het wordt druk in de raadszaal, want alle kinderen uit de voorstelling Oliver passeren de revue.

"Theater is meer dan zingen, dansen en acteren alleen. Persoonlijke vorming, samenwerken en krachtig in het leven staan zijn ook belangrijk," vertelt Annemieke van der Ploeg, een van de initiatiefnemers van de school. Samen met Patrick Norman de Ridder deelt ze haar musicalervaring met jong talent.

Culturele Estafette

De eerste grote show van de theaterschool, Oliver, werd in juni 2016 drie keer opgevoerd in een uitverkocht @Hok, naast sporthal De Tulp. Van der Ploeg: "Onze leerlingen werken aan de ontwikkeling van hun zelfvertrouwen en sociale vaardigheden. De show op het podium is hiervan de grote finale. In aanloop naar de voorstelling hebben ze persoonlijke obstakels moeten overwinnen om hun grenzen te verleggen en het beste uit zichzelf te halen". Donderdagavond brengt de theaterschool om 20.00 uur in het kader van de Culturele Estafette dit belangrijke aspect met een knipoog onder de aandacht van de gemeenteraad.

Daarna gaat de groep meteen hard aan de slag om de puntjes op de i te zetten van de voorstelling Geloof in je eigen Talent.

Uit de krant