Ramona Vink neemt haar team op sleeptouw met in totaal vijf scores. | Foto: pr.

Foreholte naar winst door goede tweede helft

Sport Voorhout

Voorhout • Fiqas/Aalsmeer, voor de wedstrijd nog op de zesde plaats, maakte het Foreholte in de eerste helft lastig. De tweede helft stelden de handbalsters uit Voorhout orde op zaken en won verdiend.

Foreholte moest spelen zonder schutter Dana Vincenten. Zij zat aan de kant met een enkelblessure.

Fiqas hanteerde een 3-2-1 verdediging met veel fysiek contact. Als Foreholte daar doorheen kwam, dan werden helaas een aantal kansen om zeep geholpen. Na een 2-0 voorsprong van Foreholte, pakte Fiqas de leiding en wist de hele eerste helft voor te blijven. Het was maar goed dat beide keepsters, Mayra de Boer en Williënne van der Plas, in een goede vorm staken. De ruststand werd bepaald op 9-9.

Vink belangrijk

Foreholte nam de tweede helft meteen het initiatief en liep uit naar 13-10. De 16-12 kwam met name door het bikkelen van Ramona Vink aan de cirkel. Zij scoorde vijf doelpunten en nam samen met Wendy Smits - goed voor zeven goals- haar ploeg op sleeptouw.

Pas na 18 minuten in de tweede helft viel de eerste tijdstraf voor Fiqas en mede hierdoor kon Foreholte wat meer afstand nemen. Met nog tien minuten te gaan was de stand 19-14 en via 22-16 was het na zestig minuten 24-17.

Op zondag 5 februari speelt Foreholte tegen Bevo in Panningen. Op zaterdagavond 11 februari komt nummer drie Quintus op bezoek in sporthal De Tulp.