De volleybalsters van VCS maakten het nog even spannend in de derde en vierde set, maar wonnen uiteindelijk toch. | Foto: pr.

Vier punten voor VCS dames

Sassenheim • Na de misser van vorige week gingen de speelsters van Volleybalclub Sassenheim er donderdag weer vol goede moed tegenaan tegen VV Haaglanden 2. Helaas nog steeds zonder Esther, die een nare griep te pakken heeft, maar wel weer met Iris, die vrijwel hersteld is van een enkelblessure.

Het team ging van start met Denise, Iris, Nanke, Debbie, Esther S., Jessica en libero Rineke. Na een wat aarzelende opening ging de machine lopen. Er werd goed gepasst en van alle kanten scoorden de aanvallers punten. VV Haaglanden kon nog wel aardig meekomen, maar capituleerde tegen het einde van de set: 25-20.

Moeilijk serveren

In de tweede werd de servicedruk verder opgevoerd, waardoor VV Haaglanden niet echt meer aan haar spelletje toekwam. Denise liet nog even zien dat je ook een driemeteraanval kan prikken, Debbie wist keer op keer het gat te vinden op de diagonaal en zo was het vrij snel 25-14. En toen die derde set. Je kan als coach alleen maar waarschuwen: let op, ze komen terug, blijf alert, voer je taken goed uit. Het mocht deze keer niet baten. VV Haaglanden besloot om opeens een stuk moeilijker te gaan serveren en bij VCS liep alles even wat minder goed. Ondanks een aantal wissels ging de set verloren met 18-25.

Kill blocks

De wissels bleven staan in de vierde set en VCS nam in het begin telkens een kleine voorsprong. De tegenstander kwam echter iedere keer weer op gelijke hoogte en zo bleef het spannend. Toen het einde van de set naderde, vond Hilde het wel mooi geweest: met een aantal kill blocks beslechtte zij de strijd (25-19). Met 3-1 behaalden de dames dus weer een overtuigende overwinning.

Deze week is de enige echte thuiswedstrijd van coach Jesse, want dan spelen de dames in Utrecht, 20.00 uur in De Galgenwaard. De tegenstander is dan VV Utrecht dames 4.