| Foto: pr./Rene van Dam

TOP laat zich niet verrassen door AW/DTV

Sassenheim • De wedstrijd van de nummer 3 tegen de nummer 9 in de Korfbal League werd, zoals van tevoren verwacht, gewonnen door TOP/Quoratio met 24-21. Toch was het geen makkelijke wedstrijd. TOP begon met een snelle voorsprong, maar AW/DTV knokte zich terug waarna het lange tijd gelijk op ging. De wedstrijd werd uiteindelijk pas tien minuten voor tijd echt beslist in het voordeel van TOP.

TOP stond heel goed te spelen en gaf AW/DTV weinig kansen. Na een snelle voorsprong van 9-3 herpakte AW/DTV zich en knokte zich op inzet en een hoog afrondingspercentage bij 14-14 weer naast TOP. TOP speelde op dat moment te gehaast. De vele kansen die er wel waren werden niet verzilverd en dit gaf AW/DTV de kans om terug in de wedstrijd te komen. In de laatste 38 seconden voor rust wist Celeste Split een minimale voorsprong op het scorebord te zetten: 15-14.

Topschutter

Na rust was het eerste schot van AW/DTV raak en de stand weer gelijk. Voor AW/DTV rook kansen en zette hun topschutter Ilona van den Berg, net terug van een blessure, in. Dit was ook het sein voor coach Jan Niebeek om Jet Hendriks weer van vak te laten wisselen om de verdediging van Van den Berg op zich te nemen. Bij 16-16 was het voor de laatste keer gelijk.

Pikaar en Jousma

TOP nam het initiatief weer in handen. De 20-18 van Nick Pikaar was de inleiding voor de beslissende fase. Na drie damesgoals op rij betekende dat 23-18 en hiermee was de wedstrijd gespeeld. Belangrijk was ook het doelpunt van invalster Sanne Jousma, die na een blessure weer op de weg terug lijkt. De eindstand werd 24-21 en de punten gingen naar TOP.

Wedstrijd op vrijdag bij Ziggo Sport

TOP stijgt door deze overwinning weer een plekje op de ranglijst omdat LDODK ruim verloor van koploper PKC. Op vrijdag 10 februari wordt de wedstrijd tegen DOS'46 gespeeld. De wedstrijd start om 20.45 uur in de sporthal De Korf en wordt live uitgezonden door Ziggo Sport.