Zeneb Mansour Baker scoort een fastbreak. | Foto: pr.
Zeneb Mansour Baker scoort een fastbreak. | Foto: pr.

Forwodians op schot

Sport Voorhout

Voorhout • De dames van Forwodians gaan door met winnen. Ook Rowic uit Dordrecht had geen schijn van kans tegen de basketbalsters uit Voorhout.

De score aan Voorhout-zijde werd geopend door Zeneb Mansour Baker. Ondanks dat Rowic aanvallend de bovenliggende partij is in de openingsfase, komen ze niet los. Dat is mede te danken aan Mansour Baker, nog twee keer scoort.In de zevende minuut besluit coach Tim van Zelst een time-out te nemen om de dames ernstig toe te spreken. Daarna komen ook de scores van Forwodians op gang, waaronder een driepunter van Emma Brocken en bankspeler Larissa Daams. Forwodians weet de score gelijk te trekken als de eerste periode afloopt met 15-15. In de tweede periode bouwt de Voorhoutse ploeg aan de voorsprong. Verdedigster Lotty van der Hulst toont haar aanvallende kwaliteiten met vijf doelpunten. Bij Foreholte vallen de scores opeens wel en dat leidt tot een 28-23 voorsprong.

Brocken en Van Egmond

De derde periode is van Emma Brocken met elf scores. Ook haar ploeggenoten weten het net te vinden en scoren maar liefst 29 keer. Rowic kan daar weinig tegenover zetten. Met tien punten zien ze Forwodians steeds verder uitlopen. De periode eindigt in 57-33 en eigenlijk is de wedstrijd dan al gespeeld.

De vierde periode is dus meer voor de statistiek, maar dat weerhoudt Marjon van Egmond er niet van ook elf keer te scoren, waarvan zeven keer vanaf de vrije worp lijn.

Kraker

Uiteindelijk eindigt de wedstrijd in een ruime overwinning voor Forwodians (42-78), dat een goede generale kent voor de kraker op zaterdag 4 maart. Om 16.00 uur spelen ze in sporthal De Schans de thuiswedstrijd tegen nummer twee LUSV Basketbal. Forwodians staat nog steeds aan kop. In de uitwedstrijd wonnen de Voorhoutse basketbalsters eerder nipt met 56-60.

Uit de krant