Het Overbosch wordt lenteklaar gemaakt met behulp van vrijwilligers tijdens het jaarlijkse NLdoet. | Foto: pr.
Het Overbosch wordt lenteklaar gemaakt met behulp van vrijwilligers tijdens het jaarlijkse NLdoet. | Foto: pr. Foto: pr.

Teylingen komt in actie met NLdoet

Verenigingen Teylingen

Teylingen • Tijdens NLdoet, op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart, gaan vrijwilligers weer aan de slag bij verschillende klussen in Teylingen. In totaal zijn er negentien projecten waarvoor helpende handen gevraagd worden.

Sassenheim

In Sassenheim zijn zeven klussen aangemeld. Zo wil Scoutinggroep Scojesa het weekend een grote slag slaan in het opknappen van het buitenterrein aan de Sportdreef. De vereniging op zoek naar extra vrijwilligers die een dag of dagdeel willen helpen bij het planten van fruitbomen, bouwen van een wilgentunnel of het aanleggen van de zithoek. Ook wordt met de bijdrage van meerdere fondsen een klimbos, speelheuvel en grotere kampvuurkuil op het nieuwe speelterrein gecreëerd voor alle bevers, welpen, scouts en vrijwilligers. Op die manier wil Scojesa het buitenspelen veilig stellen voor de toekomst en haar groeiende ledenaantal. Aanmelden kan via tuingroep@scojesa.nl.

Voorhout

In Voorhout staan tien klussen op de lijst. Een daarvan is die om het Overbosch lenteklaar te maken op zaterdag 11 maart. De werkzaamheden in het bos op de hoek van de Rijnsburgerweg – Leidsevaart, zijn heel divers: zo worden takkenrillen opgezet en verbeterd, overvloedige bramengroei wordt aangepakt en de vijver wordt ontdaan van rommel en gevallen takken. Na een paar uur is er al een prachtig resultaat te zien. Alle vrijwilligers worden verwend met een heerlijke lunch en versnaperingen. Bij de ingang van het Overbosch staan bestuursleden klaar om de vrijwilligers te verwelkomen en uitleg te geven over de aan te pakken werkzaamheden. Iedereen kan kiezen welke werkzaamheden hij of zij wil uitvoeren. Voor meer informatie: www.vriendenvanhetoverbosch.nl. Aanmelden kan via www.nldoet.nl/klus/2053.

Warmond

In Warmond vragen de scoutingverenigingen hulp bij twee klussen. Scouting Norvicus wil de stuurhut van het wachtschip vernieuwen, zodat het weer waterdicht en afsluitbaar is. Voor de klus is Norvicus nog op zoek naar acht handige vrijwilligers. Het adres is Hellegatspolder 2 in Warmond.

Ook een steentje bijdragen, alleen of met bijvoorbeeld familie, vrienden of collega's? Kijk voor alle klussen in Teylingen op www.nldoet.nl.

Uit de krant