'Prins' Dick Kraakman pakt het zilver tijdens het eerste toernooi van De Blije Schijf. | Foto: pr.
'Prins' Dick Kraakman pakt het zilver tijdens het eerste toernooi van De Blije Schijf. | Foto: pr. Foto: pr.

Hanneke Vink wint eerste wedstrijd bij Sjoelgilde de Blije Schijf

Verenigingen Voorhout

Voorhout • Het eerste Open Boerhaave Kampioenschap Sjoelen werd vorige week dinsdag gehouden met de leden van carnavalsvereniging de Bokken en pretband de Mexicano's. De eerste bijeenkomst van Sjoelgilde de Blije Schijf. De wisselbeker was voor Hanneke Vink.  

Een nieuwe traditie is geboren bij carnavalsvereniging de Bokken: sjoelen op dinsdag. De carnavalsvereniging zit in de carnavalsperiode niet stil, maar er was toch een moment gevonden voor een rustgevende competitie sjoelen. "Een leuke opwarming van een drukke dinsdag," zegt mede-oprichter John Bosman.

Ruim 40 man waren aanwezig bij de eerste competitie van sjoelgilde de Blije Schijf. Een heus succes voor de heren van de organisatie, die dit totaal niet hadden verwacht.

Na drie spannende rondes kwam er een verrassende top drie uit. Derde prijs was voor Martijn Hoeijmans, tweede werd Prins der Bokken Dick Kraakman en eerste prijs was voor Hanneke Vink. Voor alle deelnemers was er een vaantje. De wisselbeker ging met Hanneke Vink mee naar huis. 

Uit de krant