| Foto: pr.
| Foto: pr. Foto: pr.

Opnieuw vragen over de sloop van Villa Rusthoff

Politiek Sassenheim

Sassenheim n De CDA'ers Maarten van Welie en Sybrinne de Vries, samen met Joost van Doesburg (PvdA), betreuren gezamenlijk enorm het voornemen om Villa Rusthoff aan de Hoofdstraat te slopen en hebben hierover vragen aan B&W gesteld.

Door Nico Kuyt

Zij zijn het eens met de historische verenigingen dat Villa Rusthoff een karakteristiek pand is en dat sloop een groot verlies is voor Sassenheim. Sinds 2013 is de villa geen beeldbepalend pand meer en heeft de eigenaar geen sloopvergunning meer nodig. B&W heeft daardoor geen middelen meer om de sloop van het gebouw tegen te houden.

De politici willen weten wat B&W concreet gaat doen om te voorkomen dat in de toekomst wederom een voor de gemeenschap karakteristiek gebouw zo'n sloopkogel ten prooi valt. Zij willen ook de garantie dat geen enkele vierkante meter van het park Rusthoff of groen van het park opgeofferd wordt voor het realiseren van de bouwplannen van de nieuwe eigenaar van Villa Rusthoff.

Gevoelens

Volgens de vragenstellers zijn er behoorlijke gevoelens losgekomen binnen de gemeenschap van Sassenheim over het verlies van de karakteristieke villa en willen weten welke inspanningen B&W zich getroosten vermag om in overleg met de eigenaar van villa Rusthoff te werken aan het behoud van zoveel mogelijk karakteristieke kenmerken van de villa en het creëren van een zo groot mogelijk draagvlak voor de nieuwe plannen.

Geen rotte kies

Zij wijzen naar de gemeentelijke welstandsnota waarin wordt aangegeven dat het behoud van historische delen van het gebied en nieuwbouw moet aansluiten op het ritme en ontsluiting van de bestaande bebouwing en de bouwmassa zich in maat en ritme moet voegen naar de omliggende bebouwing.

Tenslotte willen zij vernemen hoe B&W gaat voorkomen dat er bij een eventuele sloop geen rotte kies wordt, zoals na deze van het voormalige karakteristieke witte kleine huisje op Hoofdstraat 205. Inmiddels wordt er op die locatie wel gebouwd.

Uit de krant