De speelsters van Foreholte vieren de overwinning op DSVD. Door de winst zijn ze heel dicht bij het kampioenschap. | Foto: pr. Foto: pr.

Foreholte heel dicht bij eredivisie

Sport Voorhout

Voorhout • De kraker tussen koploper Foreholte en nummer twee DSVD is beslist in het voordeel van de Voorhoutse handbaldames. In een bloedstollende wedstrijd scoorde Dana Vincenten met nog 20 seconde op de klok het winnende doelpunt. Door de overwinning kan Foreholte het kampioenschap en de bijbehorende promotie bijna niet meer mislopen.

Vanuit Voorhout gingen de handbaldames met familieleden en partners op tijd op weg om in Deurningen gezamenlijk te eten. Later vertrok er nog een bus met supporters. Meer dan 60 konden er niet mee, want de sporthal in Deurningen kon dat niet aan. Snel werd er door de vereniging een programma in elkaar gedraaid, dat er beelden waren van de wedstrijd en commentaar in samenwerking met Omroep Bollenstreek. Zo kon iedere belangstellende de wedstrijd in Voorhout toch redelijk volgen.

Slopend

Eén punt stond Foreholte voor de wedstrijd voor op DSVD. Bij de thuiswedstrijd werden de punten nog verdeeld: 26-26. De wedstrijd kende een ongelooflijk spannend verloop, met teams die om en om scoren. De scheidsrechters voelden de wedstrijd goed aan, want fysiek was het een zware dobber voor beide teams. Ze sloopten elkaar als het ware. Er werd veel gevraagd van de conditie. De ruststand was 14-14, nadat Foreholte vlak voor de pauze nog twee penalty's misten.

Vincenten matchwinnaar

Het begin van de tweede helft, meestal het sterkste gedeelte van Foreholte, was nu voor DSVD. Zij namen een 17-14 voorsprong. Foreholte toonde veerkracht en wist binnen tien minuten de stand gelijk te trekken 20-20.  De beide teams vochten voor wat ze waard waren en lieten elkaar niet los. Het was geen hoogstaande partij, maar reuze spannend en sportief. Tien minuten voor tijd was het 24-24 en de dames van trainer Ricardo Clarijs wisten een dubbele overtal situatie niet uit te buiten. Anderhalve minuut voor tijd wist DSVD op 26-26 te komen. Beide coaches vroegen nog een time- out aan en 20 seconden voor tijd wist Dana Vincenten met een alles of niets actie 26-27 te scoren. DSVD was van de kaart en wist niet meer te scoren in hun laatste aanval. De Voorhoutse speelsters sprongen elkaar in de armen en heel Voorhout juichte mee. Deurningen stond op zijn kop. Om 2.00 uur kwam de bus terug bij sporthal De Tulp en konden de handbalsters met de tientallen aanwezigen alvast een klein feestje vieren.

Resterend programma

Foreholte heeft door dit resultaat de eredivisie normaal gesproken gehaald. Een ongekende prestatie voor de hele selectie en de begeleiding en de gehele vereniging. Er moet wel nog van drie lager geplaatste teams gewonnen worden. Concurrent DSVD heeft een zwaarder programma.

De eerste wedstrijd is zaterdag 18 maart om 20.45 uur in de Tulp in Voorhout tegen D.S.S. uit Heemskerk. Op zaterdag 25 maart is er een uit-duel in Rijswijk tegen Hercules en op zaterdag 1 april is de kampioenswedstrijd tegen het gedegradeerde United Breda in de Tulp.