Hoe gaaf is dat? Op een platte kar door het dorp als je kampioen bent geworden. De spelers en speelsters van Warmunda D2 weten nu hoe dat is!. | Foto: pr.
Hoe gaaf is dat? Op een platte kar door het dorp als je kampioen bent geworden. De spelers en speelsters van Warmunda D2 weten nu hoe dat is!. | Foto: pr. Foto: pr.

Kampioen Warmunda JO13-2 (D2) op platte kar door Warmond

Sport Warmond

Warmond • De spelers en speelsters van Warmunda JO13-2 (voorheen D2) zijn afgelopen weekend al tijdens de zestiende speelronde kampioen geworden. Vele toeschouwers met spandoeken en zelfs één met een geluidsinstallatie zagen dat een van de directe concurrenten uit Pernis op eigen veld met 5-2 werd verslagen. 

Dit gemengde team van Warmunda, bestaande uit vier meiden en zes jongens, speelden in een bijzondere competitie voor deze leeftijdscategorie: 7 tegen 7. Speciaal door de KNVB in het leven geroepen voor verenigingen die het niet voor elkaar krijgen om een compleet team van minimaal elf spelers op te stellen. Het gevolg was lange reisafstanden tussen De Zilk en Klaaswaal, net boven Zeeland. Dit heeft de stemming zeker niet gedrukt. De (groot)ouders waren altijd van de partij, weer of geen weer, en de spelers bouwden zowel op de heen- als de terugreis een feestje in de auto.

Afgelopen zaterdag was een heuse kampioenswedstrijd: veel strijd, emotie en publiek dat zich van beide kanten flink roerde in de strijd. Pernis was een kop langer en meer fysiek. De 0-1 en 1-2 achterstand maakten het alleen maar spannender. Warmunda vocht terug als leeuwen en bleef maar jagen op de bal en druk zetten. Met een 3-2 voorsprong de rust in voelde meer comfortabel omdat gelijkspel genoeg was voor het kampioenschap. Daarna was de ban gebroken. Door goed combinatievoetbal waarbij iedere speler werd betrokken, kwam Pernis niet meer tot scoren met 5-2 winst tot gevolg. Het kampioenschap was daarmee een feit.

En bij een kampioenschap in Warmond hoort traditiegetrouw een gang door het dorp. De ouders hadden via de lokale boer Toop 'de platte kar' geregeld en met de Warmunda-kleuren versierd. Begeleid met de favoriete muziek van de spelers heeft Warmond ervaren dat Warmunda JO13-2 terecht kampioen is geworden. Faye Richardson, Fabienne Bito, Maudy Merbis, Zara Wijnmalen, Ruben Blok, Daan van Dam (keeper), Jesse Broers, Stijn Cox, Boy van Weerlee en Jasper van Stijn toonden de gehele rit vol trots de kampioensbeker.

Uit de krant