| Foto: pr.
| Foto: pr. Foto: pr.

Teylingen van A tot Z

Algemeen Teylingen van A tot Z

Teylingen • Muziek, sport en cultuur. Teylingen kent veel verenigingen, stichtingen en organisaties waar inwoners terecht kunnen. Iedere week krijgt één van deze organisaties de ruimte om zich voor te stellen in 'Teylingen van A(vondvierdaagse) tot Z(wemvereniging)'. Deze keer de laatste aflevering.

Naam: KBO Teylingen afdeling Warmond

Opgericht in: september 1978

Aantal leden: 400 leden en 20 vrijwilligers

Wie zijn we en wat doen we?

KBO staat voor ouderen organisatie en wij houden ons bezig met het onder de aandacht brengen bij de overheid van problemen die zich voor doen nu ouderen langer zelfstandig thuis moeten blijven wonen. Daar naast houden wij regelmatig, het hele jaar door, ontmoetingen om hen het sociale contact met anderen mogelijk te maken. KBO Warmond biedt een gevarieerd aanbod aan activiteiten. In het jaarlijkse programma boekje worden alle activiteiten vermeld. Maandelijks ontvang men het maandblad van KBO Nederland en de nieuwsbrief van de afdeling waarin de laatste ontwikkelingen en activiteiten staan vermeld.

De doelstelling van onze bond is om voor haar leden en andere senioren in de gemeente Teylingen afdeling Warmond de belangen te behartigen op het gebied van wonen, zorg, welzijn en financiën. Bovendien bevordert de bond de zelfredzaamheid van senioren. De KBO wil senioren zolang mogelijk gezond, actief en betrokken houden bij de maatschappelijke ontwikkeling en heeft een actieve participatie van leden hoog in het vaandel staan.

Waarom is het een leuke vereniging?

KBO Warmond is een bloeiende vereniging die volgend jaar 40 jaar bestaat. Onze vereniging heeft bijna 400 leden. In samenwerking met Welzijn Teylingen of andere bonden van KBO Teylingen organiseert KBO Warmond een aantal informatie middagen, waar onderwerpen van belang van senioren, zoals de WMO - de zorg - veiligheid - nieuwe ontwikkelingen in de wetgeving, - belastingen et cetera. door deskundigen wordt besproken of wordt uitgelegd.

Via de senioren adviseurs van de afdeling kan advies worden gevraagd op allerlei terreinen of worden door verwezen naar andere instanties.

Wat is jullie ambitie?

Wij zouden graag nieuwe leden willen inschrijven, want hoe meer leden er zijn hoe sterker wij staan. Inschrijven kan via de website, of via het secretariaat KBO Teylingen, afd. Warmond, Kagerdreef 186, 2172 HR, Sassenheim.

Meer informatie: www.kbo-teylingen.nl.

Deze rubriek werd samengesteld in samenwerking met Welzijn Teylingen. Dit is de laatste aflevering.

Uit de krant