Het parkeerterrein bij het station is sinds juli dicht vanwege de bouw van een parkeerdek, waardoor er 240 extra parkeerplaatsen bij komen. Naar verwachting is het parkeerdek (afbeelding) eind oktober klaar. | Foto: pr.
Het parkeerterrein bij het station is sinds juli dicht vanwege de bouw van een parkeerdek, waardoor er 240 extra parkeerplaatsen bij komen. Naar verwachting is het parkeerdek (afbeelding) eind oktober klaar. | Foto: pr. Foto: pr.

Parkeren bij de Wasbeek een week lang niet mogelijk

Algemeen Sassenheim

Sassenheim • Het parkeerterrein van sport- en recreatiecomplex De Wasbeek is vanaf maandag 18 september een week lang afgesloten. 

Van maandag 18 september 7.00 uur tot zondag 24 september 23.00 uur mag er niet geparkeerd worden, want op dit terrein staat dan de jaarlijkse kermis.

Parkeren bijSportpark de Roodemolen

Het terrein van de Wasbeek wordt tijdelijk gebruikt door reizigers die gebruik maken van station Sassenheim.Treinreizigers van en naar het station kunnen gebruik maken van het parkeerterrein van Sportpark de Roodemolen (navigatieadres: Roodemolenweg 8, 2171 AX, Sassenheim). Dit is vijftien minuten lopen naar het station. Van maandag 18 tot en met vrijdag 22 september rijdt er tussen 6.30 en 9.30 uur en tussen 16.00 en 19.00 uur elke vijftien minuten een busje van het parkeerterrein naar het station en terug. Daarnaast wordt reizigers gevraagd om met de fiets of bus naar station Sassenheim te komen of tijdelijk een ander station te gebruiken.

Wegsleepregeling

Op het parkeerterrein van Sport- en recreatiecomplex Wasbeek geldt van maandag 18 september 7.00 uur tot zondag 24 september 23.00 uur een wegsleepregeling. Parkeerders wordt gevraagd hun auto voor maandag 18 september van het parkeerterrein te halen.

Niet parkeren in de wijk en bij omliggende bedrijven

De gemeente doet een dringend beroep op treinreizigers om niet te parkeren bij omliggende bedrijven zoals DIRK supermarkt en McDonald's. Dit is particulier terrein. Ook vraagt de gemeente om niet te parkeren in de woonwijk aangrenzend aan de A44, om de overlast voor omwonenden zoveel mogelijk te beperken. Verkeersregelaars zullen op bepaalde tijden hierop letten. Zij verwijzen reizigers in de kermisweek door naar het parkeerterrein bij Sportpark de Roodemolen.

Uit de krant