| Foto: pr./Sjouke Veenbaas
| Foto: pr./Sjouke Veenbaas Foto: Sjouke Veenbaas

Kamerkoor brengt kerstsfeer naar Warmond

Algemeen

Warmond • Het Alphens Kamerkoor Cantabile, onder leiding van Simon Stelling geeft op zaterdag 9 december het traditionele kerstconcert in de Protestantse kerk (Herenweg 82).

Geheel volgens de Engelse traditie zal het koor zingend de donkere kerk binnenkomen; altijd een hoogtepunt voor het publiek, dat ook bij het programma betrokken zal worden en dat diverse bekende Christmas Carols kan meezingen. Daarnaast brengt het koor kerstmuziek uit heel Europa, waaronder 'The Lamb' van de hedendaagse Noorse componist Kim Arnesen en drie kerstmotetten van Tomás Luis de Victoria, Robert Parsons en Henry Purcell. Ook oud-Nederlandse kerstliederen en geliefde Duitse Weihnachtslieder staan natuurlijk op het programma.

Lohmanorgel

Het koor wordt aan het orgel en de piano begeleid door Alexander Schippers. Simon Stelling zal als organist op het gerestaureerde Lohmanorgel enkele korte orgelsolo's ten gehore brengen.

De kerk is open vanaf 19.30 uur. Het concert begint om 20.15 uur. De toegang bedraagt 10 euro, en voor kinderen tot zestien jaar 5 euro.

Uit de krant