Kinderen van basisschool de Buitenplaats in Warmond proosten op de nieuwe naam en het nieuwe logo van de Sophia Scholen.| Foto: pr./ Frank van Beek
Kinderen van basisschool de Buitenplaats in Warmond proosten op de nieuwe naam en het nieuwe logo van de Sophia Scholen.| Foto: pr./ Frank van Beek

Na fusie heten Sophia Stichting en PCPO sinds dit jaar Sophia Scholen

Onderwijs

Regio •Per 1 januari 2018 vormen de Sophia Stichting en Stichting PCPO de nieuwe stichting Sophia Scholen. 

Verschillende adviesgroepen hebben zich gebogen over belangrijke thema's binnen de portefeuilles Onderwijs en Kwaliteit, Identiteit, HR, PR en Communicatie, ICT en Financiën. Na goedkeuring van de Raad van Toezicht en de Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad is de fusietoets aangevraagd én verkregen. "We zijn erg blij met de officiële goedkeuring van het Ministerie van OCW", meldt Sylvia Spierenburg, lid college van bestuur.

Een nieuwe huisstijl

Voor Sophia Scholen is een nieuwe huisstijl ontwikkeld. Tijdens een nieuwjaarsbijeenkomst voor de medewerkers wordt vandaag onder andere het nieuwe logo van Sophia Scholen gepresenteerd. Daarnaast staan alle Sophiascholen in de eerste week na de kerstvakantie op ludieke wijze stil bij de fusie; teams, kinderen en ouders worden hierbij betrokken.

Meerjarenbeleidsplan

"De fusie tussen beide stichtingen vraagt om een nieuw meerjarenbeleidsplan. Een nieuwe stip aan de horizon, voortbouwend op waar we nu staan, licht Ronald de Groot, lid college van bestuur, toe. "We hechten veel belang aan draagvlak voor de toekomstige koers en daarom zullen verschillende gremia rond de organisatie betrokken worden in de ontwikkeling daarvan. Naar verwachting wordt het meerjarenbeleidsplan uiterlijk in juni 2018 vastgesteld en gepresenteerd."

Uit de krant