| Foto: pr
| Foto: pr Foto: Pixabay

Uitgevallen op school? Project Skillzz helpt

Zorg & Welzijn

Teylingen • Het jongerenwerk van Welzijnskwartier organiseert, voor jongeren die uitgevallen zijn op school en of geen zinvolle dagbesteding hebben, het project 'Skillz'. De start is op 20 februari en deelname is gratis.

Doel van het project is om jongeren, die niet weten wat ze willen, een duwtje in de rug te geven en kennis te laten maken met de verschillende werksectoren om zo hun interesse te wekken voor één of meerdere werksectoren. Verder worden jongeren gestimuleerd met elkaar samen te werken, wordt er een stukje structuur geboden en is het mogelijk naar gelang het project te werken aan individuele vaardigheden.

Tussen 13 en 23 jaar

Jongeren tussen de 13 en 23 jaar kunnen zich aanmelden voor het project waarin verschillende werksectoren aan bod komen. Vanaf 20 februari start het project iedere dinsdagochtend, tien weken lang, van 9.00 tot 12.30 uur met iedere keer met een ander thema.

De activiteiten zijn gericht op zorg & welzijn, kunst & cultuur, techniek, sport & bewegen en consumptief. Het project is in samenwerking met organisaties als Repair Café Teylingen, de Combibrug, Holland Rijnland en Welzijn Teylingen opgezet. Verder zetten vrijwilligers met kennis van bovenstaande gebieden zich in om de jongeren te begeleiden.

Aanmelden

Aanmelden voor het project kan via hulpinstanties als het JGT, zorgcoördinator school, sociaal team of leerplicht maar kan ook, wanneer je niet leerplichtig bent, door ouders of voogd of door zelf te reageren. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

Na inschrijving volgt er een kort intakegesprek met de deelnemer, ouder/voogd en eventuele hulpverlener. Inschrijven kan door een mail te sturen naar johanbraaksma@welzijnskwartier.nl Voor meer informatie over het project bel: 06-36184030.

Bij voldoende inschrijvingen zal het project op aangeven datum starten. Deelnemers worden verwacht bij jongerencentrum Ex-Voto (Jacoba van Beierenweg 118b in Voorhout).

Uit de krant