Vluchtelingen helpen als vrijwilliger mee in speeltuin DVV tijdens NLdoet. | Foto: pr.
Vluchtelingen helpen als vrijwilliger mee in speeltuin DVV tijdens NLdoet. | Foto: pr. Foto: pr.

VluchtelingenWerk zet zich in voor NLdoet

Algemeen

Teylingen • Vluchtelingen uit Noordwijk en Teylingen hebben met plezier aan diverse klussen gewerkt in de omgeving. Er bleek vraag te zijn naar extra handjes bij speeltuin DVV en basisschool de Duinpieper.

Bij De Duinpieper startte de dag met een kopje koffie waarna iedereen de handen uit de mouwen stak om de schooltuin en het plein flink aan te pakken. Het was naast een productieve ook een gezellige dag waarop nieuwe mensen elkaar ontmoeten. Volgens twee deelnemers uit Syrië die sinds een tijdje in Noordwijk wonen is het leuk en tegelijkertijd belangrijk om iets terug te kunnen doen. Voor de meesten van hen was dit een eerste kennismaking met NLdoet en vrijwilligerswerk. De deelnemers waren zo positief dat verwacht wordt dat zij vaker vrijwilligerswerk gaan doen en hopelijk volgend jaar weer meedoen met NLDoet.

In de Bollenstreek heeft ook VluchtelingenWerk behoefte aan vrijwilligers. Wilt u vluchtelingen helpen bij het opbouwen van een bestaan in de Bollenstreek door hen bijvoorbeeld wegwijs te maken in de gemeente, hen te begeleiden naar werk of zelfredzaamheid, laat het dan aan ons weten, zij kunnen uw hulp goed gebruiken. Neem contact op met Mily Lakeman, senior teamleider Bollenstreek via mlakeman@vluchtelingenwerk.nl of 0252-419659.

Uit de krant