Dirigenten Sophie Graven en Joop Nijholt maken zich op voor het Heldenconcert. | Foto: pr.
Dirigenten Sophie Graven en Joop Nijholt maken zich op voor het Heldenconcert. | Foto: pr. Foto: pr.

Kinderconcert Crescendo over superhelden

Cultuur

Sassenheim • Christelijke Harmonievereniging Crescendo Sassenheim geeft op vrijdagavond 6 april een kinderconcert. Het thema is 'Helden' en iedereen mag verkleed komen als zijn of haar held. Er is een prijsje voor het mooiste kostuum. Het concert is in 't Onderdak (J.P. Gouverneurslaan 40a) en begint om 19.00 uur.

Aan het Heldenconcert doen de twee jeugdorkesten van Crescendo mee. Het Opleidingsorkest staat onder leiding van Sophie Graven. "Het is een heel gezellig orkest waar hard wordt gewerkt maar zeker ook hard wordt gelachen," aldus Graven. Het Tweede Harmonieorkest wordt gedirigeerd door Joop Nijholt. "Het orkest is een geweldige groep om mee samen te werken, out-of-the-box te denken, nieuwe concepten uit te proberen en muzikaal te ontwikkelen,'" zegt Nijholt.

Brandweerman en Justin Timberlake

Tijdens het themaconcert is aandacht voor verschillende soorten helden. Er zijn veel heldenfilms en de muziek daarvan is soms nog wel beroemder dan de film zelf. Deze muziek wordt dan ook gespeeld. Maar ook liedjes van muzikale helden als Justin Timberlake worden gespeeld. Zelfs de jury van de verkleedwedstrijd bestaat uit plaatselijke helden: een echte brandweerman en een stewardess. Graven heeft er zin in: "Ik denk dat het een heel leuke avond gaat worden met mooie muziek en veel superhelden!"

Kaartverkoop

Het concert begin om 19.00 uur. De inloop is vanaf 18.30 uur. De kaartjes zijn 2,50 euro voor kinderen; volwassenen betalen 5 euro. Kaartjes zijn te koop bij de Primera Sassenheim.

Uit de krant