Melanie Zwaan in de aanval. | Foto: pr./Barend Koper
Melanie Zwaan in de aanval. | Foto: pr./Barend Koper Foto: pr./Barend Koper

Foreholte komt tekort in spannende strijd

Sport

Voorhout • Foreholte heeft in de nacompetitie nog geen stap naar handhaving kunnen zetten. In sporthal De Tulp was Westfriesland/S.E.W net te sterk.

De eerste score was voor Foreholte, maar S.E.W. wilde niet meewerken aan een voorsprong voor de Voorhoutse ploeg. Door middel van behoorlijk fysiek spel in de verdediging, sloopte ze geleidelijk aan de spelbepalende speelsters bij Foreholte. Aanvallend konden de beweeglijke speelsters van S.E.W. geregeld zich vrijspelen zonder dat daar geweldig samenspel aan vooraf ging. Daartegenover liep Foreholte achter de feiten aan. De aanvallen duurden te lang voordat er besloten werd wat te doen. De thuisclub had ook teveel pogingen nodig om te scoren. Toch duurde het tot de achttiende minuut dat S.E.W. het verschil ging maken. Langzaamaan liepen ze verder weg van een spartelend Foreholte. De dames waren echt even de weg kwijt, want de ruststand was 9-15.

Spanning

Een (te) groot verschil, maar Foreholte kwam herboren uit de kleedkamer. De linker opbouwster werd vast gezet en dat maakte S.E.W. nerveus. Ook in de verdediging moesten de gasten vaak aan de noodrem trekken en dat leverde Foreholte een flink aantal zeven meter scores op. Geleidelijk aan kwamen de Voorhoutsen dichterbij en met nog zo'n tien minuten te gaan was de achterstand teruggebracht tot 19-20. De spanning was te snijden in de sporthal. Welke kant zou dit opgaan. De teams vochten voor wat ze waard waren en aan de inzet heeft het zeker niet gelegen. Misschien dat S.E.W. iets fanatieker in het veld stond. Met nog anderhalve minuut op de klok was de stand gelijk 24-24. Foreholte gooide toen echter op de paal en S.E.W. speelde doeltreffend hun aanval uit. De overgebleven 15 seconden konden geen draai meer aan de uitslag geven en Foreholte moest heel zuur toezien hoe S.E.W. feest kon vieren na de 24-25 winst.

Scores Foreholte: Dana vd Vlugt-Vincenten (10 (5 penalties)),  van Leijden (3 (2 penalties)) en Melanie Zwaan (3), Marisha vd Geest, Naomi Hoogervorst en Mariska Poot (allen 2), Kim Schuurbiers en Chantal Slegtenhorst (allebei 1).

Op zaterdag 21 april speelt Foreholte de uitwedstrijd tegen E & O in Emmen.