Net als de voorgaande editie, presenteren de Fietsmaatjes Teylingen zich ook dit jaar op het festival. | Foto: pr.
Net als de voorgaande editie, presenteren de Fietsmaatjes Teylingen zich ook dit jaar op het festival. | Foto: pr. Foto: pr.

Een rondje op de duofiets: Fietsmaatjes presenteert zich bij Vrijetijdsfestival

Verenigingen

Sassenheim • Ook Fietsmaatjes Teylingen staat op zaterdag 16 juni op het Vrijetijd Festival in Park Rusthoff in Sassenheim.

Fietsmaatjes is een gezellige en groeiende club van mensen. Doordat ze zeer actief zijn is er behoefte aan meer vrijwilligers die willen fietsen met onze gasten. Deelname aan het Vrijetijdsfestival is daarom vooral gericht op de werving van nieuwe vrijwilligers voor Sassenheim, Voorhout en Warmond. Er zullen meerdere duofietsen aanwezig zijn, waar belangstellenden een korte proefrit mee kunnen maken.

Vaste plek

In de 6 jaar tijd van haar bestaan heeft Fietsmaatjes zich een vaste plek veroverd in Teylingen en in andere gemeenten in de wijde omgeving. Wie kent ze niet: de lichtblauwe duofietsen met twee gezellig pratende mensen er op die samen genieten van een heerlijke fietstocht. De gasten zijn mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen, maar nog wel graag buiten en in beweging willen zijn. Het is een uitje waar ze vaak de hele week al naar uit kijken.

Jonge mensen met dementie

Sinds januari 2018 fietsen ook jonge mensen met dementie als gast mee. "Als je samen op de duofiets zit, merk je eigenlijk niet meer dat er dementie in het spel is. Samen plezier hebben. Over van alles en nog wat met elkaar praten. Niets wat moet en op weg naar leuke plaatsen in de omgeving. Dementie verdwijnt zo naar de achtergrond," zeggen enthousiaste fietsmaatjes die met deze mensen regelmatig gaan fietsen. Daarom wil Fietsmaatjes de groep fietsmaatjes, die met de jonge mensen met dementie willen fietsen, verder gaan uitbreiden. De coördinatoren van Fietsmaatjes Teylingen zetten zich ervoor in dat er zoveel mogelijk met de wensen en de beschikbare tijd van nieuwe vrijwilligers rekening wordt gehouden.

Crowdfunding voor nieuwe fiets

Fietsmaatjes Teylingen heeft een crowdfunding campagne gestart met als doel een nieuwe duofiets aan te schaffen. Deze duofiets zal onder andere worden ingezet om het fietsen met jonge mensen met dementie in de gemeente Teylingen mogelijk te maken. Hierbij moet per fietsrit nog 10 euro bijbetaald worden in de totale kosten. Door de bijdrage in de crowdfunding kunnen daarom nog meer mensen genieten van hun fietsrit. Ieder bedrag, klein of groot is erg welkom! Fonds 1818 en het Jacoba van Beierenfonds steunen deze campagne met een verdubbeling van de bijdrage. Op de website https://voorjebuurt.nl/fietsmaatjes is meer over deze campagne te lezen en kunnen mensen doneren.

Uit de krant