Afbeelding
Foto: Cor de Mooy

Inschrijfavond voor jeugdschakers bij de Vrijpionnen

Verenigingen

Voorhout • Het nieuwe seizoen bij jeugdschaakvereniging De Vrijpionnen start op donderdag 6 september. De kennismakings- en inschrijfavond is op donderdag 30 augustus van 19.00 tot 20.00 uur in Jeugdcentrum De Spelewey (Breughelhof 8).

De jeugdschaakvereniging van de Bollenstreek, de Vrijpionnen uit Voorhout, geeft al 40 jaar schaakles aan de jeugd. Zij doet dat wekelijks op donderdagavond in jeugdcentrum De Spelewey. De vereniging biedt schaaklessen aan, onder leiding van instructeurs, op vijf verschillende niveaus. Het eerst niveau, stap 1, is bedoeld voor kinderen, die (bijna) nog niets van de schaakregels weten. Er wordt lesgegeven in kleine groepen van maximaal tien kinderen. Elke groep staat onder leiding van twee instructeurs, zodat iedereen volop de aandacht krijgt.

Examen en competitie

Het nieuwe seizoen van De Vrijpionnen start op donderdag 6 september. De beginners krijgen les van 18.45 tot 20.00 uur. De theorielessen worden aan het einde van het seizoen afgesloten met een officieel examen, afgenomen door de Koninklijke Nederlandse Schaakbond. De minimum leeftijd van inschrijven is zeven jaar. Zodra alle schaakregels zijn behandeld, start de Pionnencompetitie (binnen de clubtijden), waarin de schakers meteen het geleerde in praktijk kunnen brengen.

Daarnaast organiseert De Vrijpionnen tijdens het seizoen drie keer een toernooi voor de leden van de schaakclub. Ook is er bijna elke maand een Grand-Prix toernooi. Dat zijn toernooien, waaraan elke keer zo'n 100 kinderen uit Leiden en omgeving deelnemen en waar geschaakt wordt tegen kinderen van de zelfde speelsterkte. Een van die GP toernooien is in Voorhout.

Ook voor ouders

Ook kinderen die al kunnen schaken, maar mee willen doen in de competities, kunnen lid worden. Ook ouderen zijn van harte welkom, om mee te spelen in de Top-competitie, samen met de oudere jeugdleden en instructeurs.

Inschrijven

Inschrijven voor de lessen en/of competitie kan via www.devrijpionnen.nl. Het inschrijfformulier staat bij 'Ik wil...leren schaken'. Aanmelden kan ook tijdens de inschrijfavond op 30 augustus, tussen 19.00 en 20.00 uur in De Spelewey (Breughelhof 8).

Voor meer informatie, neem contact op met Trudy Langeveld via secretaris@vrijpionnen.nl.

Uit de krant