Geeri Bakker brengt voor het eerst zelf haar boeken op de markt. | Foto
Geeri Bakker brengt voor het eerst zelf haar boeken op de markt. | Foto"PvK

'Het is natuurlijk best spannend'

Algemeen

De in Sassenheim wonende Geeri Bakker (59) is niet alleen een veelzijdige auteur maar meer dan dat. Zij heeft een druk bestaan als stewardess, voetreflexoloog en stressconsultant en weet desondanks de nodige tijd vrij te maken voor haar passie, het schrijven van boeken. De komende tijd wordt spannend voor Geeri als zij voor het eerst haar eigen boeken ook zelf op de markt brengt.

Door Piet van Kampen

In 2005 verscheen het eerste boek van haar op de markt: 'Het adoptieboek'. Er werd ook een in het Engels vertaalde versie van uitgegeven. In totaal volgden er in de loop der jaren nog elf boeken van haar hand waarvan 'Stewardess@work' een bestseller werd. Omdat Geeri adoptiemoeder is en tevens stewardess waren de boeken geschreven vanuit een bepaalde levenservaring. 'Non-fictieboeken' legt zij uit. Ook verschenen er diverse door haar geschreven kinderboeken. Is Geeri Bakker een natuurtalent en wat inspireert haar om te schrijven? 'Het zit blijkbaar in de genen want ook mijn vader schreef graag. Het leven en beleven van dingen, het zit er genetisch in' zegt zij met een glimlach. Behalve boeken verschijnen er ook pennenvruchten van haar in columns van tijdschriften.

Avontuur
De vraag rijst waarom Geeri nu zelf haar boeken gaat uitgeven. 'Het heeft te maken met enerzijds het feit dat uitgeverij Callenbach van de kinderboekenserie moest inkrimpen en anderzijds de zoektocht naar een nieuwe uitgever niets opleverde. Gelukkig ben ik niet bang om een avontuur aan te gaan' klinkt zij vol overtuiging. 'Maar het is natuurlijk best wel spannend of ik uit de kosten ga komen' blikt Geeri vooruit, maar op zich lijkt ze daar op voorhand nog niet bezig mee te zijn. Het is meer de spanning naar de twee momenten waarop haar nieuwste boeken zullen worden gepresenteerd. Op 8 oktober wordt tijdens de Kinderboekenweek het boek 'Mette en Jort op wintersport' gepresenteerd waarbij het eerste exemplaar zal worden overhandigd aan de Mentality Foundation van Bibian Mentel, meervoudig Paralympisch kampioene snowboarden. Toegang is gratis. De auteur is razend enthousiast over de inhoud van het boek dat de twee kinderen uit de serie rondom Mette en Jort op de skipistes van Oostenrijk brengt. Op 22 november brengt Geeri het boek 'WIT' uit. Een heel andere insteek waarbij de beide boeken raakvlakken met elkaar hebben. Ook over de inhoud van dit boek kan de auteur bloemrijk verhalen.

Worstelen
Op 22 november zal deze uitgave tijdens een bijzondere lezing 'Luctor et Emergo' over worstelen, rouwverwerking en overwinnen worden gepresenteerd. De Sassenheimse Harmonievereniging Crescendo zal die avond luister bijzetten. De entreeprijs bedraagt € 5,-.Het boek 'Mette en Jort op wintersport' is te koop voor € 14,50 of te bestellen: ISBN 978-90-829097-0-8. Het boek 'WIT' gaat € 14,95 kosten en heeft het nummer ISBN 978-90-829097-1-5. Voor beide lanceringen kunt u zich aanmelden via www.boekhandelwagner.nl.

Uit de krant