The Bassets heeft handen vol aan Castricum. | Foto: pr.
The Bassets heeft handen vol aan Castricum. | Foto: pr. Foto: pr.

The Bassets hard onderuit tegen Castricum

Sport

Sassenheim • De rugbyers van The Bassets zijn in eigen huis hard onderuit gegaan tegen Castricum (17-41). The Bassets lieten wel hun tanden zien, maar Castricum was bijna alle situaties de baas. 

Castricum bestaat grotendeels uit buitenlandse gastspelers en daar konden de Sassemheimers geen grip op krijgen. Toen al vroeg in de wedstrijd toptalent en spelverdeler Mark van Loon geblesseerd het veld moest verlaten, fronste Bassets trainer Phil Leck zijn wenkbrauwen. Deze aderlating kon hij zeker niet gebruiken en hij moest zijn team noodgedwongen op veel posities veranderen. Daar werd The Bassets niet beter van. Bij de gasten daarentegen klopte nagenoeg alles en op een goede afloop kon halverwege de wedstrijd niemand meer rekenen. The Bassets moest zorg gaan dragen dat ze zonder al te veel kleerscheuren het einde van de match haalde en toen de teller op 17-41 stond zat ook de tachtig minuten zuivere speeltijd erop.

Recht van de sterkste

Er waren na de wedstrijd tal van excuses te vinden waarom het bij The Bassets die middag niet goed liep, maar op het hoogste niveau gelden die excuses niet, want dan is het gewoon de recht van de sterkste. Bij dit verlies kan The Bassets niet lang stil blijven staan want op zaterdag 6 oktober staat weer een nieuwe uitdaging te wachten in de uitwedstrijd tegen titelkandidaat Hilversum.

Uit de krant