| Foto: pr./Pixabay
| Foto: pr./Pixabay Foto: pixabay

Foreholte verslaat Laakkwartier met ruime cijfers

Voorhout • Binnen tien seconde stond het 1-0 voor Foreholte. De thuisploeg boekte uiteindelijk een eenvoudige overwinning tegen Laakkwartier.

Vooraf was terdege rekening gehouden met de voetballende kwaliteiten en kracht van de jonge Haagse formatie. De oudste man in de basiself van Laakkwartier was Sergio Veugelers (21). Op de flank stond youngster Mo Ouarraki (17) tegenover leeftijdsgenoot Olle Roffelsen.

Opletten

De wedstrijd was precies tien seconden onderweg toen middenvelder Joost van Dam binnen de beruchte lijnen naar de grond ging en William van Vliet zijn reputatie van goalgetter vanaf elf meter mocht bewijzen. In eerste instantie stopte keeper Alessandro Veugelers de inzet van Van Vliet, maar hij wist de rebound alsnog met enige moeite binnen te werken (1-0). Onmiddellijk probeerde Laakkwartier zich van die tegenslag te herstellen. Het was voortdurend opletten geblazen voor de Voorhoutse verdediging op de snelle en technisch vaardige aanvallers die elkaar makkelijk wisten te vinden en absoluut niet zelfzuchtig waren. In de zeventiende minuut verscheen na een rappe combinatie Bilal Aydin voor keeper Guijt die het gevaar wist te smoren, maar even later dacht die zelfde Guijt even rustig op te bouwen waarna Jelle Veenvliet met kunst en vliegwerk nog maar net kon opruimen.

Rode kaart

Daarna brak de eerste emotionele periode aan, waarin Nabil Laari een gele en Olle Roffelsen een donkergele kaart ophaalden. Laakkwartier kwam vervolgens met tien man te staan toen middenvelder Laari door scheidsrechter Straver een directe rode kaart werd voorgehouden. Foreholte voetbalde ondertussen onverstoorbaar naar een tweede doelpunt. Na een voorzet vanaf links van Pim Spreeuw kopte Toni Arroyo bij de tweede paal binnen (2-0). Niet lang daarna sloeg Laakkwartier terug. Via een soepele aanval wist Oktay Colakoglu middenvelder Bilal Aydin vrij te zetten voor keeper Guijt (2-1).

Corner

De wedstrijd leek weer open. Het feit dat Laakkwartier in ondertal was leek geen enkel bezwaar voor een beter resultaat. Het was in die zin dan ook onverwacht dat Foreholte de voorsprong toch opnieuw wist uit te bouwen. Uit de corner van Sten Admiraal kopte opnieuw William van Vliet op lepe wijze binnen (3-1). Vlak voor rust had Christian Guijt de wedstrijd al kunnen beslissen, maar zijn inzetten stuitten tweemaal op de sterke Alessandro Veugelers.

Weinig te genieten na rust

Na de rust viel er voor niemand nog te genieten. De Voorhouters bleven bij de les, maar beperkten zich met name tot het Haagse gevaar rustig afweren. Naarmate de wedstrijd vorderde, begreep ook Laakkwartier dat de wedstrijd gespeeld was en vloeiden de krachten van de tien Lakwa's weg. Christian Guijt benadrukte nog het verschil door een afgemeten voorzet van William van Vliet binnen te koppen. Zijn doelpunt zette de 4-1 eindstand op het scorebord.