Joyce Sombroek opent het waterveld, samen met wethouder Bas Brekelmans. | Foto: pr.
Joyce Sombroek opent het waterveld, samen met wethouder Bas Brekelmans. | Foto: pr. Foto: pr.

MHC Voorhout blij met nieuw waterveld

Sport

Voorhout • Het zonnetje scheen uitbundig boven sportpark Elsgeest op zondag 28 oktober. Voor MHC Voorhout een bijzondere dag, want nadat het een aantal jaren 'de wens de vader van de gedachte was', werd het vernieuwde hoofdveld in gebruik genomen. Niemand minder dan 117-voudig international Joyce Sombroek verrichtte samen met wethouder Bas Brekelmans de officiële opening.

Door Piet van Kampen

Voor insiders in de hockeywereld is het waterveld niet nieuw. Voor de leek wellicht wel. Voorzitter Dave van der Wagt, een stralend man op deze stralende dag, licht het toe. "Voorheen bestond het veld uit een onderlaag en een bovenlaag, waarin ook zand werd gestrooid. Nu ligt er een nieuwe onderlaag en de hele mat is vervangen. Er staan langs het hele veld sproeiers om het veld nat te houden, waardoor het spel veel sneller wordt. De betere teams bij andere verenigingen hadden dit al," is de uitleg van de preses. "Het is mooi dat dit nu als een soort cadeau komt tijdens het 25-jarig jubileumjaar. Met heel veel dank aan de gemeente die dit mogelijk heeft gemaakt".

Bijzondere gast

Joyce Sombroek was dus de bijzondere gast. De Wagt noemde nog even haar erelijst op tijdens zijn openingswoordje in het stampvolle clubhuis, waar ook een vertegenwoordiger van de KNHB aanwezig was: "Twee keer werd Joyce met het Nederlands team Olympisch kampioen. Tijdens het toernooi in Den Haag werd ze wereldkampioen. Ook is ze Europees kampioen. Tot twee keer toe is ze tot de beste keepster van de wereld uitgeroepen en ook was ze de jongste keepster ooit in het Nederlands team. En nu staat zij hier," glunderde een opgetogen voorzitter. De 28-jarige Sombroek stopte vorig jaar in Oranje, mede vanwege een aanhoudende blessure aan haar rechterheup. Ook is ze inmiddels afgestudeerd als arts en vraagt het werk ook meer tijd.

Absolute top

Alvorens Sombroek samen met de wethouder het lint door zou gaan knippen, hield zij eerst een videopresentatie over haar carrière en wat er allemaal voor komt kijken om de absolute top te bereiken. Voor de aanwezigen een openbaring hoeveel passie en ontberingen je voor je sport moet overhebben om zover te komen. Doorzettingsvermogen, iets dat MHC Voorhout ook had om het nieuwe waterveld te realiseren.

Uit de krant