Harry Hawham test de Middelburgse defensie. | Foto: pr.
Harry Hawham test de Middelburgse defensie. | Foto: pr. Foto: pr.

Gebrek aan ervaring doet The Bassets de das om

Sport

Sassenheim • The Bassets is in Middelburg door Oemoemenoe in hun hemd gezet. De Sassenheimse rugbyers verloren met 59-15.

Bij de Bassets gaat het dit seizoen alles behalve soepel. En ook in Middelburg bleek dat het geval. Kampend met een griep- en blessuregolf moet trainer Phil Leck iedere week puzzelen om een enigszins capabel team neer te zetten. Dit was deels gelukt, maar tegen de taaie Zeeuwen bleek het al snel niet goed genoeg. The Bassets heeft talent genoeg in huis, maar mist simpelweg de ervaring om in een wedstrijd als deze een rol van betekenis te spelen.

Geen punten

Na een half uurtje was al bekend dat The Bassets niet de punten zou pakken. Oemoemenoe vond soms kinderlijk eenvoudig de doellijn. Toch bleven de Sassenheimers knokken voor wat ze waard waren en uit de spaarzame aanvallen wisten ze zelfs ook te score. Toch waren ze blij met het laatste fluitsignaal. De 59-15 eindstand was geen reden voor een feestje.

Rustperiode

Door een interlandperiode is The Bassets een maand vrij van competitie verplichtingen. Blessures kunnen dan herstellen. The Bassets neemt het op 1 december weer op volle oorlog sterkte op gaan tegen de studenten van Delft DSR-c. Op het universiteitsterrein gaan ze dan proberen het verjaardagsfeestje te verstoren van de honderdjarige vereniging.

Uit de krant