Johan Zagers (tweede van rechts) wordt derde in Den Helder. | Foto: pr.
Johan Zagers (tweede van rechts) wordt derde in Den Helder. | Foto: pr. Foto: pr.

Derde plaats voor Johan Zagers

Sport

Voorhout • Judoka Johan Zagers heeft bij het Internationaal Open Helderse de derde plaats behaald.

Judoka's uit Engeland, België, Frankrijk en Denemarken streden in Den Helder om de prijzen. Johan Zagers, judoleraar en eigenaar van Sportschool Kaizen, streed door afmeldingen in de categorie veteranen (30 jaar en ouder) in de poule bij de senioren (tussen de 24 en 30 jaar). "Echt blij was ik daar niet mee, omdat die gasten trainen bij het nationaal trainingscentrum in Papendal. Daar kom ik met mijn training ruimschoots tekort aan."

Poule

De eerste wedstrijd mocht Zagers aantreden tegen Bosswell uit Engeland. Een bekende voor Zagers die vorig jaar al eens eerder tegen hem stond en dit toen wist te beslissen met wazari. Bosswell begon met een sterke pakking waarop zagers geen antwoord had. Na een dikke minuut zag Zagers zijn kans schoon en wist een lage schouderworp in te zetten. De ippon besliste de wedstrijd. De tweede wedstrijd ging wat makkelijker, Zagers wist dit al vroeg te beslissen met een houdgreep. De derde partij moest de Voorhouter aantreden tegen Sorensen uit Denemarken. Op zijn pakking had Zagers geen antwoord en werd dan ook vrij makkelijk door hem verloren op een sterke houdgreep van de Deen.

Kwartfinale

Na de poulewedstrijden kwam Zagers in de kwartfinale uit tegen de latere kampioen. Na een korte en fel pakkingsgevecht werd Zagers verrast en werd eroverheen gezet met een mooie beenworp. "Ondanks de laatste partij, die ik onnodig heb verloren, kijk ik met een tevreden blik terug naar deze dag", aldus Zagers, die wel met het brons naar huis ging. L

Uit de krant