Ter Leede vrouwen bekeren verder

Sassenheim • In het verleden hebben de Vrouwen van Ter Leede de landelijke KNVB beker weten te winnen. Sinds de invoering van de Eredivisie is dit en bijna onmogelijk opgave aangezien ook de teams van de betaald voetbal organisaties deelnemen. De negen teams stromen in bij de achtste finales, waar samen met zeven amateurs clubs wordt gestreden voor de uiteindelijke winst.

Ter Leede kon zich op zaterdag 19 januari plaatsen voor de achtste finale. Tegenstander was Nieuw Roden (1e klasse) uit Drente, een team dat bestaat uit speelsters de ook uitkomen in de hoogste klasse van het zaalvoetbal.

Veel druk

Nieuw Roden wist in de beginfase goed tegenstand te bieden. De technisch begaafde speelsters gaven Ter Leede weinig ruimte en probeerde direct druk te zetten bij de opbouw van de Sassenheimse vrouwen. Ter Leede begon ook slap aan de wedstrijd, maar kwam toch na een goed opgezette aanval over de rechterflank op voorsprong door Kimberley Vermeij. Dit was voor Nieuw Roden het signaal om nog een tandje bij te schakelen en zelfs diverse kleine kansjes te creëren. Een ongelukkige handsbal was de aanleiding voor de strafschop voor de gasten halverwege de eerste helft. Deze werd feilloos benut en de 1-1 stond op het scorebord.

Hierna was het kruit van Nieuw Roden verschoten, de dames konden het hogere tempo van Ter Leede niet meer bijbenen. Ter Leede Vrouwen maakten hier al voor de rust gebruik van en via nogmaals Kimberley Vermey en Kitty Susan werd de ruststand op 3-1 bepaald.

Formaliteit

De tweede helft was een formaliteit. Nieuw Roden moest tegenhouden en met de counter proberen gevaar te stichten in de defensie van Ter Leede. Die stond echter goed georganiseerd. Het spel van Ter Leede was wat slordig en veel kansen werden onbenut gelaten. Pas in de slotfase konden Justine Jansen en Kim Zethof het klasseverschil in doelpunten uitdrukken en de eindstand bepalen op 5-1.

Op zaterdag 26 januari staat de achtste finale al op het programma tegen eredivisionist Excelsior, om 15.00 uur op sportpark de Roodemolen.