Afbeelding
Foto: pr.

Raad gaat besluiten over Meermaker Teylingen

Politiek

Teylingen • De gemeenteraad gaat op donderdag 31 januari verder spreken over de oprichting van een Duurzaamheidsmaatschappij voor Teylingen. De fractie van GroenLinks diende tijdens de voorbespreking in de raadscommissie Bestuur een viertal wijzigingsvoorstellen in.

Door Nico Kuyt

De maatschappij jaagt aan en informeert duurzame initiatieven in Teylingen onder de naam Meermaker Teylingen (MMT). Het komt onder de koepelorganisatie Meermaker, die al in de gemeente Haarlemmermeer daar uitvoering aan geeft. Teylingen stopt 2,4 miljoen euro in een investeringsfonds, vier jaar lang ieder jaar 600.000 euro, waaruit leningen worden verstrekt door MMT.

Discussie

Eind vorig jaar is het voorstel de commissie voorgelegd, maar er ontstonden teveel onduidelijkheden. Deze maand doet wethouder Rob ten Boden een nieuwe poging. Ook nu ontstond over het voorstel een stevige discussie in de commissie. Het ging daarbij met name om de uitvoerende taken en gemeentelijke projecten die Teylingen overhevelt en hoe de gemeenteraad de vinger aan de pols kan houden.

Kleine aanpassingen

GroenLinks kwam met vier voorstellen voor een aanpassing, bijvoorbeeld om van die jaarlijkse 6 ton, 100.000 euro te reserveren voor het aanjagen van kleinschalige initiatieven van maximaal 25.000 euro. De wethouder kon instemmen met de aanpassingen. Hij zegde toe de raad bij ieder project te informeren. De mening van de commissie over de aanpassingen lag iets meer genuanceerder. Zo wilde de VVD niet vooraf allerlei beperkingen opleggen.

Het voorstel gaat nu naar de gemeenteraad voor een verdere bespreking en een besluit.

Uit de krant