Lekker lezen, tips van de bieb! | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
| Foto: Arie Kievit
| Foto: Arie Kievit (Foto: pr./Arie Kievit)
Regio

Lekker lezen, tips van de bieb!

Bieb • Binnen de Bibliotheek Bollenstreek staat februari dit jaar in het teken van 'Een leven lang leren'. Directeur Hans Portengen deelt leestips waar je als volwassene anno 2019 wat van opsteekt, waar je je voordeel mee kunt doen en die je aan het denken zetten.

Een opgeruimde geest | Daniel Levitin

Marie Kondo is de opruimgoeroe, die in huis orde brengt in de chaos. Daniel Levitin laat zien hoe wij in deze tijden van informatieoverdaad de chaos in ons hoofd tegen kunnen gaan. Zo legt hij uit waarom e-mail zo verslavend is en multitasken nooit een goed idee is. Het gaat ook over toeval en bibliotheken. In kleinere bibliotheken is de kans groter dat je bij toeval een geweldig boek tegenkomt dat je niet kende of zocht, dan in grote bibliotheken.

Rechtvaardigheid | Michael J. Sandel

Mag je één mens doden om honderd anderen te redden? Kan het verkeerd zijn om de waarheid te spreken? Sandel stelt interessante vragen die niet eenvoudig zijn te beantwoorden. Een fascinerend, helder en vlot geschreven boek over rechtvaardigheid. De bekende Harvard professor was in 2018 nog bij Human op de televisie met colleges waarin mensen worden uitgenodigd om hun overtuigingen onder de loep te nemen en zo nodig bij te stellen.

Feitenkennis | Hans Rosling

Rosling laat aan de hand van cijfers en tien menselijke misvattingen zien hoe het gaat met de wereld. Het gaat namelijk veel beter met de wereld dan we geneigd zijn te denken. We zijn rijker, beter opgeleid, gezonder dan ooit. Rosling legt helder uit waarom we ons laten leiden door denkfouten, verkeerde vooronderstellingen en vooroordelen. Rosling is onder andere bekend van zijn veel bekeken TED-talks en van Zondag met Lubach. Een positief geluid in de vaak slecht nieuwsshow in de media.

Extra leestip van collectiespecialist Lydia Verbart

Leerschool | Tara Westover

Tara groeit op in een groot streng mormoons gezin. Haar vaders bipolaire stoornis leidt tot extreme regels en een enorm wantrouwen richting de buitenwereld. School en opleiding zijn verboden. Wanneer Tara toch naar de universiteit gaat, is een breuk met haar familie onvermijdelijk. Geweldig debuut; ik kon dit boek niet wegleggen. Tara gaat in je zitten.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>